Торта СЕДМОТО НЕБЕ: Без прашинка брашно, цялата е само кокос, шоколад и орехи! Наистина си в Рая:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта СЕДМОТО НЕБЕ: Без прашинка брашно, цялата е само кокос, шоколад и орехи! Наистина си в Рая:
Торта СЕДМОТО НЕБЕ: Без прашинка брашно, цялата е само кокос, шоколад и орехи! Наистина си в Рая:
907
Източник: За Жената
Торта СЕДМОТО НЕБЕ: Без прашинка брашно, цялата е само кокос, шоколад и орехи! Наистина си в Рая:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Торта „Седмото небе“

Тази елегантна торта без брашно ще ви зарадва с разкошната си комбинация от кокос, ядки и богат шоколадов пълнеж.

Идеална е за специални поводи, а вкусът й ще ви отведе на истинско гурме пътешествие. Следвайте тази рецепта, за да създадете десерт, който ще зарадва всички! Ето необходимите продукти за божествената и много сочна Торта Седмото небе :

Торта Седмото небе

Продукти:

За бялата кора (1 кора):

  • 5 белтъка
  • 180 г захар
  • 200 г кокосово брашно

За тъмните кори (2 кори):

  • 8 белтъка
  • 240 г захар
  • 250 г смлени орехи

За крема:

  • 13 жълтъка
  • 200 г захар
  • 100 г шоколад (за предпочитане тъмен)
  • 250 г масло/маргарин

За декорация (по желание):

  • Шоколадова глазура или бита сметана

Приготвяне:

1.

Приготвяне на тъмните кори:

В купа, с миксер, разбийте 8-те белтъка с 240 г захар, докато се образуват твърди върхове. Бавно добавете смлените орехи и разбъркайте внимателно с шпатула.

белтъци с орехи

Снимка: YouTube

Разделете сместа на две равни части. Подредете всяка половина върху тава за печене (форма с пръстен), покрита с хартия за печене, като оформите тънък слой.

тесто във форма

Снимка: YouTube

Печете корите в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути или докато станат златистокафяви. Оставете ги да се охладят.

изпечена кора

Снимка: YouTube

2. Приготвяне на бялата кора:

В чиста купа разбийте 5 белтъка със 180 г захар, докато се образуват твърди върхове. Бавно добавете кокосовото брашно и разбъркайте внимателно.

Разпределете сместа върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

кокосов блат

Снимка: YouTube

Печете на 150°C за около 20-25 минути, докато кората придобие светло златист цвят и стане суха на допир. Оставете да се охлади.

изпечен кокосов блат

Снимка: YouTube

3. Пригответе крема:

В купа разбийте 13-те жълтъка с 200 г захар, докато сместа стане кремообразна и захарта се разтвори напълно.

След това сложете сместа на бавен огън, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти (внимавайте да не сварите жълтъците).

Добавете шоколада към горещата смес и разбъркайте, докато се разтопи. Оставете крема да се охлади до стайна температура.

шоколад в крема

Снимка: YouTube

шоколадов крем

Снимка: YouTube

Добавете омекналото масло/маргарин към охладения крем и разбийте с миксер, докато получите гладък и кремообразен пълнеж.

разбит крем

Снимка: YouTube

4. Сглобяване на тортата:

Поставете едната тъмна кора върху подходящ поднос и я намажете с една трета от крема.

блат с крем

Снимка: YouTube

Поставете бялата кора отгоре и я покрийте с още една трета от крема.

сглобяване торта

Снимка: YouTube

Завършете с втората тъмна кора и я намажете с останалия крем.

намазване с крем

Снимка: YouTube

По желание поръсете тортата с шоколадова глазура или я украсете с бита сметана.

торта Седмото небе

Снимка: YouTube

5. Сервиране:

Оставете тортата да престои в хладилник за няколко часа преди сервиране, за да се смесят вкусовете. Сервирайте и се насладете на този неустоим десерт!

парче торта без брашно

Снимка: YouTube

Насладете се!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft