Туристите, които идват в Турция на почивка, го обожават! Божествен Турски хляб със сирене по тази рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Туристите, които идват в Турция на почивка, го обожават! Божествен Турски хляб със сирене по тази рецепта:
Туристите, които идват в Турция на почивка, го обожават! Божествен Турски хляб със сирене по тази...
700
Източник: За Жената
Туристите, които идват в Турция на почивка, го обожават! Божествен Турски хляб със сирене по тази рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хляб със сирене и магданоз – вкусен турски специалитет за всяка сутрин.

Добре дошли в света на турската кухня, където простотата и вкусът се сливат в съвършенство! Този хляб, известен като „турски хляб“, е любим сред туристите в Турция и е идеален за семейна закуска или лека закуска.

С мека текстура и богат вкус на сирене и магданоз, това тесто ще спечели сърцето ви.

Следвайте тази професионална рецепта, за да приготвите вкусна торта, която ще зарадва всички около масата. Ето какво ви е необходимо за уникалния Турски хляб със сирене и магданоз :

Турски хляб със сирене и магданоз

Необходими съставки:

  • 250 мл топло мляко
  • 10 г суха мая
  • 20 г захар
  • 8 г сол
  • 50 г гъсто кисело мляко или заквасена сметана
  • 50 г масло
  • 2 белтъка (жълтъците се запазват за паниране)
  • 600 г брашно
  • 150 г извара
  • Пресен магданоз
  • За паниране: 2 жълтъка
  • За поръсване: сусам и кимион

Приготвяне:

Първо смесете течните съставки, след което постепенно добавете брашното, смесено със солта, и омесете еластично, меко тесто.

Завършете с масло и месете, докато се поеме напълно.

Добавете ситно нарязания магданоз и настърганото сирене, след което разбъркайте тестото, за да разпределите съставките равномерно.

сирене в тестото

Снимка: YouTube

Поръсете купата и тестото с малко брашно, покрийте го с чиста кърпа или найлоново фолио и го оставете да престои на топло място за 40 минути, докато удвои обема си.

След 40 минути поръсете работната повърхност с брашно и прехвърлете тестото. С помощта на точилка разточете тестото в правоъгълна форма с размерите на тава за печене.

Поставете хартия за печене в тавата за печене и прехвърлете тестото. Изравнете повърхността с ръце.

тесто в тавата

Снимка: YouTube

С нож нарежете тестото на парчета с желания размер. Покрийте го с чиста кърпа и оставете да престои още 20 минути.

Загрейте фурната до 180°C. Намажете повърхността на хляба с двата жълтъка, след което поръсете със сусамови семена и кимион.

Печете в предварително загрята фурна за 25-30 минути или докато хлябът стане златистокафяв.

турски хляб със сирене

Снимка: YouTube

Оставете хлебчето да се охлади леко, след което го сервирайте топло или на стайна температура. Идеално е за закуска, лека закуска или като допълнение към основно ястие.

турски хляб със сирене и магданоз

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft