Урок по обич: 10-годишно момче извървя 2800 км за 3 месеца, само за да прегърне баба си! (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Урок по обич: 10-годишно момче извървя 2800 км за 3 месеца, само за да прегърне баба си! (Снимки):
4877
Източник: plovdiv24.bg
Урок по обич: 10-годишно момче извървя 2800 км за 3 месеца, само за да прегърне баба си! (Снимки):

Истории като тази са достойни за някой дебел приключенски роман или поне холивудска суперпродукция! За щастие те се случват и в реалния живот, за да ни докажат, че обичта и човещината са още живи и заради тях си заслужава да извършим чудеса от храброст! При това урокът по обич идва не от някой закоравял пътшественик, а от едно обикновено 10-годишно момче , носещо емблематичното име Ромео.

Ученикът от Италия изминава близо 2800 км от Сицилия до Лондон, за да посети баба си по време на пандемията от коронавирус. В пътешествието се включва и баща му, като двамата прекарват по път почти 3 месеца.

Ромео пътешествие

"Идеята ми хрумна по време на карантината.

Реших да посетя баба си, но без да използвам автомобили и самолети“, разказва пред Би Би Си Ромео.

пътешествието на Ромео

Ромео и баща му - Фил потеглят от Италия в края на юни. От Сицилия до Неапол се придвижват с ветроходна лодка. Oт Неапол до Рим стигат с велосипеди. След това започва дългият им пешеходен преход, който включва ставане в 4:30 всяка сутрин.

пътуване с велосипеди

"Губихме се често и попадахме във всякакви приключения. Някои неща се разбрахме никога да не казваме на мама“, казва 11-годишният ентусиаст.

пътешествието на Ромео до Лондон

В продължение на 93 дни изминават по 20 км на ден. Нощуват в манастири и общежития. По време на пътешествието им се налага да опитомят магаре, което да носи багажа им, да се справят с бездомни кучета и диви свине и да спят под звездите. Но без значение колко необичайни ситуации им се случват, те не се отказват.

товарно магаре

"Веднъж пренощувахме под гнездо на оси, което не беше добра идея и платихме висока цена за това. Но нито за момент не помислихме да се откажем“ , казва Ромео.

Двамата пътешественици стигат до площад "Трафалгар“, Лондон на 21 септември. А след още няколко дни на задължителна карантина успяват да се съберат със 77-годишната баба Розмари.

Ромео в Лондон

“Сега се чувствам уморен като 100-годишен мъж, но беше толкова забавно“, допълва Ромео.

По време на приключението 10-годишното момче намира много приятели по пътя си, посещава детски мигрантски центрове и се среща с бежанци. Ромео и баща му Фил успяват да наберат значителни сума за благотворителност. Даряват 11 000 паунда във фонд за подпомагане на образованието на бежанци. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на таблети и осигуряване на свободен достъп до интернет за повече деца.

Ромео

"Знам, че някои деца тук в Палермо са пропуснали цялото обучение по време на карантината. Да можеш да учиш онлайн и да имаш дигитално обучение е важно“, казва Ромео. На 7 октомври 10-годишното момче и баща му се отправят обратно към Сицилия, където се очаква Ромео да влезе в клас много скоро.

Дай твоята оценка:
5 от 3 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft