Учените откриха цинамалдехид в канелата-Ето за какво помага!

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Учените откриха цинамалдехид в канелата-Ето за какво помага!
21498
Учените откриха цинамалдехид в канелата-Ето за какво помага!

Американските учени откриха, че канелата съдържа етерично масло, което стимулира метаболизма, като същевременно ускорява процеса на изгаряне на мастните клетки в тялото.

Става въпрос за цинамалдехид, органическо соединение което придава вкус и мирис на канелата, а се намира предимно в нейната кора.

Учените от Мичиганския университет заключават, че цинамалдехидът активира термогенезата.

Става въпрос за процес на създаване на топлина в тялото който е характерен за топлокръвните животни и хора, а процесът се базира на оксидация на хранителните материи. 

Споменатият процес помага за отслабване и авторът на изследването заключава, че канелата точно стимулира този процес в метаболизма.

Основният автор на проучването съобщава, че преди това е знаел предимствата на съединението, но е искал да задълбочи знанията си с по-нататъшни изследвания.

Той и колегите му направиха поредица от експерименти първо на лабораторни мишки, на човешки клетки в лабораторни условия.

Заключили, че канелата (т.е. съединението цинамаладехид) стимулира термогенезата и процеса на изгаряне на мазнини в организма, но и това, че е необходимо да се проведат допълнителни изследвания, защото досегашните са проведени само на човешки клетки в лаборатория.

"Канелата е част от диетата вече хиляди години и прилагането й в превенцията на затлъстяването може да бъде опростена и по-приемлива от някои други методи", казва авторът на изследването Джун Ву.

Най-ранната употреба на канела се наблюдава преди 4000 години.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft