Халба бира е по-полезна от чаша кафе

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Халба бира е по-полезна от чаша кафе
1080
Източник: БГНЕС
Халба бира е по-полезна от чаша кафе

Халба бира влияе на гените много по-добре, в сравнение с чаша кафе , показва ново проучване на американски изследователи. Следващият път, като седнете да изпиете по нещо с приятели, се замислете преди да си поръчате.

Съгласно с ново изследване бирата може да има позитивен ефект върху ДНК структурата, а кафето пък може да повлияе отрицателно. Резултатите показват, че консумацията на кофеин съкращава теломерите, които са един вид защитници на ДНК клетките. Макар данните, учените твърдят, че е доста рано да се вземе окончателно становище. Необходимо е проучванията в тази зона да продължат, за да бъде извършен по-разширен анализ на влиянието на бирата и кофеина върху човешките клетки. Предишни изследвания показаха още, че бирата, макар и много калорична, помага за отслабване, ако се консумира умерено.

Учените доказали, че хората, които пият по две или три чаши бира седмично имат по-нисък индекс на телесна маса. Две чаши кафе пък намаляват опасността от инфаркт с 11%. Учените все още не са намерили сигурно доказателство, че рискът намалява, но смятат, че това може да се дължи на антиоксидантните свойства на кафето. Три до четири чаши кафе на ден намаляват опасността от диабет със 7% и понижават риска от появата на инсулинова резистентност.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft