Необходими са ви само няколко прости съставки, за да приготвите тази изключително вкусна закуска.
Правя тези печени сандвичи за всеки повод, тъй като не само са лесни за приготвяне, но и не можем да им се наситим у дома.
Една лесна и бърза рецепта за Хулигански филийки (защо хулигански, не знам точно, така ги наричаше мама - може би защото и двамата с брат ми бяхме големи пакостници като малки ;) ). Имат си и тайна съставка - нарязан ситно лук, който им придава незабравим аромат и вкус!
Хубавото на тази рецепта е, че можете да използвате дори по-стар хляб от предишния ден.
Хулигански филийки
Нуждаем се от:
- хляб
- 100 мл прясно мляко
- 2 наденички (може и кренвирши или бекон/колбас)
- 1 глава лук
- 150 г сирене
- 2 скилидки чесън
- сол
- смлян червен пипер
- 1 яйце
- копър
Приготвяне:
Чукнете яйцето в дълбока купа. Добавете сол и черен пипер.
Снимка: YouTube
Настържете чесъна и разбъркайте с вилица.
Изсипете 50 мл мляко и разбъркайте отново.
Снимка: YouTube
Добавете нарязания на кубчета лук.
Снимка: YouTube
След това добавете ситно настърган кашкавал и разбъркайте.
Снимка: YouTube
Настържете колбасите на едро ренде, добавете ги към сместа и разбъркайте всичко заедно.
Снимка: YouTube
Изсипете останалите 50 мл мляко и разбъркайте.
Накрая добавете нарязания копър и разбъркайте добре.
Накиснете филйките хляб в сместа, така че да поемат хубаво млякото.
Снимка: YouTube
След това поставете филийките върху тава за печене, покрита с хартия за печене.
Снимка: YouTube
Намажете плънката върху хляба.
Снимка: YouTube
Поставете тавата за печене в предварително загрята до 200°C фурна.
Снимка: YouTube
Печете 20 минути.
Снимка: YouTube
Може да поднесете - най-добре горещи.
Снимка: YouTube
Пожелаваме ви добър апетит!