Шугаринг - методът на Нефертити за кадифена кожа без нито едно косъмче. По-гладко, по-безболезнено, по-трайно и по-евтино:

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
Шугаринг - методът на Нефертити за кадифена кожа без нито едно косъмче. По-гладко, по-безболезнено, по-трайно и по-евтино:
3110
Източник: edna.bg
Шугаринг - методът на Нефертити за кадифена кожа без нито едно косъмче. По-гладко, по-безболезнено, по-трайно и по-евтино:

Ако се обезкосмявате у дома , а не в салона, сигурно използвате за целта обикновен епилатор или най-лесното - бръснач. Но днес ще ви запознаем с най-любимия и ефективен метод за домашна епилация .

Чували ли сте за процедурата шугаринг ?

Това е интересен и буквално преведено "сладък" метод за обезкосмяване, а думата идва от английската дума за захар - sugar (шугар).

Всъщност тази елементарна процедура води началото си от дълбока древност. Смята се, че захарната епилация е измислена още в Древен Египет от самата Нефертити, чието тяло било покривано от робините със захарен сироп, а когато той засъхвал, го откъсвали заедно с ненужните косъмчета.

Нефертити

След Египет този метод станал популярен в страна, в която по същото време било прието хората да са напълно обезкосмени – Персия.

Именно от тук произлиза и второ название на процедурата – " персийска епилация ".

Освен това и до днес захарната епилация е част от традициите – момичето, което предстои да се омъжи, е длъжно да премине тази процедура преди сватбата.

Шугарингът е толкова лесен за прилаганe, че се е превърнал в любима процедура не само в салоните, но и при домашни условия.

Всичко, което е необходимо за провеждането на процедурата, е правилно изготвената смес с нужната температура, вашето търпение и желание да притежавате кадифено гладка кожа.

По принципа си на действие захарната епилация прилича на кола маската, само че вместо восък се използва гъст захарен сироп, повече приличащ на карамел.

захарна епилация

А освен това шугарингът има редица преимущества.

  • Основните компоненти на шугаринга са захар и вода - напълно достижими като цена.
  • Освен това методът представлява 100% натурална формула, която не съдържа никакви ароматизатори и химически добавки и затова е подходящ за всеки тип кожа, даже и най-чувствителната и склонна към алергии.
  • Едно от основните предимства на шугаринга e ниската травматичност. При провеждането на процедурата не се отделят никакви живи клетки. Сиропът обгръща и отстранява само косъмчетата, като заедно с това дължината, която осигурява ефективно обезкосмяване е само 1-2 мм. Може да се премахват косъмчета и на най-чувствителните места (зоната на бикините, подмишниците).
  • Отсъствие на враснали косъмчета – след шугаринга, остава копринено мека кожа, косъмчетата израстват след 2-3 седмици – и всичко това без проблеми и възпаления.

Как да направим шугаринг в домашни условия

шугаринг домашен

Необходими са 150-200 гр. захар (или 10 супени лъжици), супена лъжица вода, половин лимон или лайм.

Смесваме захарта, лимоновия сок и водата в огнеупорен съд, слагаме за малко на огъня и непрекъснато бъркаме, докато заври.

Важно условие – не трябва да се променя температурата на сместа, да не се намалява или усилва огънят) Също така много внимавайте да не се изгорите!

Скоро след приготвянето захарта ще стане прозрачна и в нея се появяват мехурчета въздух. След това сместа потъмнява, придобива златисто-кафяв цвят и аромат на карамел, така сладко и вкусно, че направо изкушава.

Оставяме сиропа да ври още около 10 минути, после сваляме от огъня и го оставяме да се охлади. Внимателно, за да не се изгорим, вземаме много малко с пръст. Ако сместа не се разтича и можете да я оформите на топка, то значи всичко е направено правилно.

Ако не, то значи е използвана повече вода и обезкосмяване с такъв сироп няма да може да се получи. При такива случаи не бива да се отчайвате, нужно е просто да го направите отново.

Вземаме с пръсти малко от готовата смес и разстиламе тази топчица по кожата, като отново внимаваме с температурата, за да не изгорим епидермиса. Топчето се разстила обратно на посоката на косъмчетата, а дърпаме по линията на растежа.

домашен шугаринг

Движим се паралелно по кожата, като дърпаме рязко – колкото по рязко, толкова по-добре се премахват косъмчетата и много по-безболезнено.

Паралелно с другата ръка трябва да опъвате кожата, за да е удобно и не толкова болезнено.

Както и при восъчното обезкосмяване, за облекчение на процедурата се използват платнени лентички. Ако по време на процедурата, сместа изстине, загрейте я леко на слаб огън и продължете.

След края остатъците от захарния сироп се отмиват с горещ душ и резултатът е налице – гладка, нежна и красива кожа.

Дай твоята оценка:
5 от 3 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft