Ще имате здраво сърце, ако следвате няколко прости правила

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ще имате здраво сърце, ако следвате няколко прости правила
2382
Източник: Beu bg
Ще имате здраво сърце, ако следвате няколко прости правила

В днешно време заболяванията на сърцето са едни от най-често срещаните, а последствията от тях могат наистина да са доста сериозни. Точно затова ще ви предложим 5 полезни съвета, които силно ви препоръчваме да превърнете в навици.

1.

Упражнения с умерена интензивност
Поне 150 минути на седмица, като най-добрият вариант е да ги разделите на 3 дни по 50 мин. Не е нужно да се пресилвате – тренировката не трябва да е прекалено натоварваща. Можете да тренирате във фитнеса или във вкъщи. А има и друг, по-лесен вариант, особено за ангажираните хора – спрете да ползвате асансьор!

2. Не се поддавайте на стреса
Има много варианти за релаксация, но те ще ви помагат само временно. Най-добре е да преосмислите начина, по който възприемате препятствията. Психолозите казват, че най-стресови са ситуациите, които не сме включили в плана си. Например, планували сте пътуване за уикенда, но колата ви се чупи. И настава голяма драма, тъй като нещо е осуетило плана ви. Ако ви е трудно да търсите винаги положителните страни на ситуацията, специалистите предлагат съвсем просто решение – винаги в плана ви (независимо за какво) да има и графа „непредвидени обстоятелства“.

3. Откажете се от газираните напитки
И така наречените „натурални“ сокове. Правете си свежи сокове и много скоро ще се почувствате по-добре. Дневната норма за възрастен човек е 6 чаени лъжички захар. Но голяма част от нас приемат по 9 само от безалкохолните напитки! Сами си правете изводите.

4. Средиземноморска кухня 2 пъти седмично
Риба, маслини, зехтин ядки… Тези храни са богати на омега-3 мастни киселини, които от своя страна много намаляват риска от проблеми със сърцето.

5. По-малко цигари
Част от специалистите са категорични, че е необходимо да откажем завинаги цигарите. Други обаче твърдят, че това е изключително силен стрес за повечето организми. Затова може и да не спираме напълно цигарите, а да ги ограничим до няколко на ден.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft