Приятелството между мъж и жена – мит или....?

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Приятели
Приятелството между мъж и жена – мит или....?
5292
Приятелството между мъж и жена – мит или....?

Въпросът би звучал така: "Възможно ли е мъжете и жените да се социализират, без да поставят под въпрос сексуалната привлекателност , напрежението и страстта и да останат в приятелска връзка ?"

На този въпрос, който често е тема за размисъл и дилеми, няма един верен отговор. Всеки от нас се е сблъсквал с различна ситуация.

Част от нас вярва, че "тя" и "той" могат да бъдат и само приятели, а други биха стояли зад тезата, че това е невъзможна мисия - ако двама приятели са от различни полове, много е голяма вероятността един от тях да чувства нещо повече от приятелство.

Много хора вярват, че противоположните полове в приятелската връзка крият сексуални намерения , или поне един от тях (най-често мъжкият пол) мечтае за това. Когато става дума за платонична любов , няма сексуална активност , но много често се случва сексуално привличане. Широко разпространено убеждение е, че сексуалното напрежение е неизбежно между хетеросексуални хора от различни полове, които имат интензивно приятелство.

Опитът на много жени показва, че приятелството не може да съществува, освен ако мъжът или жената не са хомосексуалисти .

Други твърдят, че съществуването на приятелство между двама от различни полове съществува; това са хора, които имат еднакви виждания за отношенията си и това как връзката им върви зависи само от тях. .

Има приятелства , които са достойни за уважение . Някои казват, че приятелството между мъж и жена може да бъдат много по-честно и по-близко, отколкото между хора от еднакъв пол.

Някои смятат, че приятелството им е твърде важно и голямо, така че просто не си струва да се рискува влизане във връзка, която може да се окаже най-голямата грешка в живота им. Тези, които от приятели стават любовници , рискуват много, но най-вероятно са сигурни, че иначе не биха могли да съществуват.

В основата на приятелствата лежат интереси и показност, а не полови различия. Мъжете смятат, че приятелствата с жена са високо ценени, защото те могат да изразят чувствата си, да покажат своята емоционална страна, и при това да не бъдат осмяни и да не загубят достойнството си. Жените тук лесно се вписват, защото са отлични слушатели, внимателни и смятат сантиметалната страна при мъжете за смелост. Те искат да си представят, че имат до себе си "брат", до когото се чувстват сигурни и защитени.

Такова приятелство действа като един перфектен механизъм, отлична опора един за друг. Но разбира се, линията между това да обичаш някого като приятел и като любовник е много тънка.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft