Сливов кейк
	Продукти:
	200 гр масло
	100 гр захар
	150 грама бадеми
	3 супени лъжици мед
	1 ванилия
	4 големи яйца, разбити
	4 зрели сливи, обезкостени и разрязани на четвъртинки
	За глазурата:
	30 гр разтопено масло
	1 с.л. мед 
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180C. Разбийте маслото и захарта, докато стане бледа пухкава кремообразна смес. Добавете към маслената смес бадемите, меда, ванилията и яйцата. Изсипете така приготвената смес в подмазана с масло тавичка за печене и потопете парченцата сливи, като ги натиснете леко, така че да не се подават над сместа. Пече се 20-25 минути. През това време пригответе глазурата, като смесите на котлона маслото и меда до пълно разтопяване. Към края на печенето извадете сладкишя за малко и с помощта на четка го намажете с глазурата, след което отново върнете във фурната. Вече готов, извадете сладкиша, оставете го малко да се охлади, след което отново с четка обилно го намажете с медената глазура.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







