Тайни, които никой не казва за менопаузата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Тайни, които никой не казва за менопаузата!
6303
Тайни, които никой не казва за менопаузата!

Когато видите всичко, което може да доведе до менопауза в тялото ви, ще видите, че много от това, което са ви казали, не винаги е вярно, докато други неща са напълно верни.

Днес ще ви покажа пет тайни, които никой не ви е казал за менопаузата, така че внимавайте. Искате ли да знаете повече? Останете до края. Не забравяйте да споделите това с приятелите си.

Тайните, които никой не казва за менопаузата
Менопаузата не е заболяване, което трябва да се лекува, това е само един етап от живота, който включва много промени, както много други етапи, така че колкото повече знаете по темата, толкова по-малко ще страдате, когато идва време да се появи.

Ето пет тайни, които вероятно никой няма да ви каже за менопаузата. Това са признаци, че може да преминавате през този неудобен етап, наречен менопауза.

1.

Наддаване на тегло. Наддаването на тегло е доста често по време на менопаузата и се случва постепенно. По време на стареенето има промени в разпределението на телесните мазнини, така че мазнините се натрупват в корема.

С наддаване на тегло можете да наддадете от пет до двадесет и пет паунда, така че трябва да се храните здравословно и да спортувате поне тридесет минути на ден.

2. Слаби кости. По време на менопаузата яйчниците спират да произвеждат хормони, наречени естрогени, които са отговорни за поддържането на здрави кости.

Въпреки това, можете да поддържате костите си под контрол, като ядете храни, богати на калций и витамин D и тренирате всеки ден.

3. Промени в настроението. Хормоналните колебания на менопаузата обикновено водят до промени в химията на мозъка, поради което често имате промени в настроението. Ето защо изведнъж изпитвате тъга, безпокойство, смелост и изтощение.

4. Проблеми със съня: Това може да се дължи на горещи вълни през нощта, но също и поради понижени нива на естроген и прогестерон, както и емоционална нестабилност.

5. Горещи вълни и изпотяване: Това е свързано с внезапно повишаване и понижаване на телесната температура, така че горещите вълни причиняват сърцебиене, чувство на тревожност, напрежение и страх.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft