Как се лекува астма със солна терапия

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как се лекува астма със солна терапия
2399

Кокато се прилага терапията със сол , с която се изключва получаването пристъпи на астма, пациентите вдишват сухи, негативно йонизирани частици за определен период от време

Целта на халотерапията (солната терапия) е да създаде климатични условия, които са подобни на солните мини. За целта се проектират затворени помещения, на които подовете и стените са покрити с нерафинирана каменна сол, която се взема от естествените и находища. Също така, налягането, температурата и влажността на тези солни стаи се държат под контрол, за да се създаде една стабилна среда. Не на последно място, въздухът в тези стаи трябва да бъде чист и без замърсители, за да се получат оптималните резултати.

Докато се прилага терапията със сол, с която се изключва получаването пристъпи на астма, пациентите вдишват сухи, негативно йонизирани частици за определен период от време (обикновено една сесия продължава около един час). Както споменахме, тази терапия се прави в специално изградена стая, която наподобява солните мини. Вътре в стаята, машина наречена халогенератор смила каменната сол и освобождава микроскопични частици от нея във въздуха. Въпреки, че основната съставка на тези частици е натриевият хлорид, в тях може да се открият следи и от манган, магнезий, калций, калий и други минерали, в зависимост от източникът на каменната сол.

За получаване на най-добрите резултати, пациентите трябва да повторят тази терапия поне 12 пъти, като колкото повече се прилага тя, толкова и ефекта от нея ще е по-силен.

Според поддръжниците на този метод за лечение, шансовете за намаление на астматичните пристъпи могат значително да се увеличат. Освен това, от тази терапия могат да се възползват и хората с кистозна фиброза, ушни инфекции и кожни проблеми. Тъй като тази методика не изисква прием на лекарства или инвазивни процедури, тя може да бъде посочена като безрискова. При някой пациенти могат да се получат малки обриви, но това се случва изключително рядко.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft