10 лесни трика да направим храната в пъти по-вкусна - за кюфтенцата и кафето никога нямаше да се сетя:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
10 лесни трика да направим храната в пъти по-вкусна - за кюфтенцата и кафето никога нямаше да се сетя:
1819
10 лесни трика да направим храната в пъти по-вкусна - за кюфтенцата и кафето никога нямаше да се сетя:

Готвенето е истинско изкуство. Но не винаги, за да направите ястие-шедьовър, се изисква специален талант. Често всичко е в малките трикове и хитринки, които идват с опита.

Добавете канела и сол към кафето

сол в кафето

Направете най-добрата чаша кафе в живота си, като добавите вътре малко сол и канела. Солта ще отслаби горчивия вкус, правейки го по-мек, а канелата ще подобри вкуса, правейки го по-пикантен.

Кадифено месо

кадифено месо

Кадифеното месо е термин, произхождащ от китайската кухня. Просто го покрийте с смес от белтък и царевично нишесте преди готвене. Ще получите мека текстура и сокът ще остане вътре.

Десертите също се нуждаят от сол

сол в десертите

Солта е необходима не само за супи, салати и месо. Това е естествен подобрител на вкуса, който може да издигне всеки вкус на друго ниво. В особена степен това важи за десертите.

Горчица и фъстъчено масло в сосовете

горчица в соса

Чрез добавяне на няколко супени лъжици горчица или фъстъчено масло към соса не само ще подобрите вкуса му, но и ще получите по-гъста текстура.

Издигнете пастата на друго ниво

паста

Добавете към макароните не само кашкавал, но и малко горчица. Текстурата на соса ще стане по-гъста, а вкусът ще бъде по-интензивен.

Сода към месото

сода в каймата

Содата е чудесен начин да направите месото толкова меко и сочно, колкото е възможно. Добавете малко сода преди готвене, така че да омекне месото.

Подгответе чиниите за сервиране

Знаете ли защо в ресторантите сервират ястията в загрети чинии? Това помага за поддържане на температурата на ястието, което означава, че можете да се насладите на разговора и същевременно да не останете със студена храна.

Добавете яйце към картофеното пюре

Може и да не добавяте яйце към картофеното пюре, но това елементарно действие ще помогне да му се придаде допълнителна нежност. Просто смесете картофите, маслото, сметаната и яйцето, и сложете на огъня за няколко минути.

Добавете кубче лед към кюфтетата

кюфтета с лед

Основната задача при печенето на кюфтета е да не ги пресушите. За да ги поддържате сочни, поставете кубче лед отгоре, преди да метнете кюфтетата на огъня.

Оваляйте бекона в брашно

бекон в брашно

Искате ли да получите най-хрупкавия бекон, който сте опитвали? Оваляйте го в брашно, преди да го метнете в тигана.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft