10 тайни за съхраняване на капризни продукти, които могат да се развалят дори в хладилника

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
10 тайни за съхраняване на капризни продукти, които могат да се развалят дори в хладилника
8960
10 тайни за съхраняване на капризни продукти, които могат да се развалят дори в хладилника

Някои храни, които ядем почти ежедневно и често купуваме за бъдеща употреба, след това тъжно поглеждаме към плесенясалия хляб или загнилите зеленчуци. Или, напротив, купуваме опаковка заквасена сметана за една лъжица в салатата и след няколко дни разбраме, че тя е разглезена.

“За жената” ви съветва да запомните тези прости тайни.

Те ще помогнат за запазването на нетрайните продукти по-дълго и следователно ще спестите пари.

1. Хляб
 
Купете цял хляб, а не нарязан. Кората трябва да предпазва вътреността от кислород, след като хлябът е нарязан, няма да издържи дълго време. За да се предпазите от това, разрежете хляба по средата. Режете парчетата хляб от всяка страна, след което съберете двете половини. Затова съхранявайте хляба в торбичка, или в специален прибор.

2. Хайвер

В отворени контейнери, този деликатес може да се влоши дори и в хладилника след един ден. За да запазите хайвера в продължение на една седмица или повече, например, преди пристигането на гостите, прехвърлете го в стъклен херметически буркан, предварително стерилизиран с вряла вода. Изсипете хайвер с растително масло без миризма и сложете няколко лимона отгоре.
Също така съхранявайте хайвер в стъклен съд, облян с вряща солена вода. Покрийте капака с омаслен лист хартия. Не забравяйте, че хайверът не трябва да се замразява, а да се съхранява в хладилника на най-студеното място.

3. Заквасена сметана и кисело мляко
 
Тези продукти обикновено се продават в пластмасови кофички, запечатани с фолио, което лесно се откъсва. За да не се разваля бързо заквасена сметана и кисело мляко,, плътно затворете кофичката с обикновено фолио за печене. Но все пак тези храни да се държат далеч от лук, чесън и цитрусови плодове, така че те да не абсорбират чужди миризми.

4. Извара

Изварата обикновено не се съхранява за дълго време, но за да не вкисне за един ден, можете да я прехвърлите в стъклен, или емайлиран съд, да поставете бучка рафинирана захар отгоре и плътно затворите. Захарта забавя окисляването на продукта.

5. Сирене

За да не разваляте сиренето , не го съхранявайте в пластмасова торба, опаковайте го с пергамент или восъчна хартия. За да  не мухляса, поставете бучка захар до него и за да не изсъхне, нанесете малко количество масло върху ръбовете.

6. Зеленчуци

За да се запази зеленчуците за дълго време, може да бъдат замразени по необичаен начин, който улеснява живота. Нарежете любимите си зеленчуци, поставете във форми за лед. Напълнете с вода и замразете. След това изсипете кубчета в торбичка, за да освободите формата. Можете бързо да размразите желаното количество зеленчуци или незабавно да добавите тези кубчета към супата.

7. Лимони

Съхранявайте лимоните в хладилника, като ги опаковате всеки в хартия - това ще отнеме излишната влага и плодовете няма да изгният, а в случай на загниване, няма да бъде предадено на други продукти. Нарязаният лимон може да се съхранява в специален контейнер или да се постави в чиния, в която има сол и захар, покрийте със стъкло и го-/ увийте с полиетилен.

8. Моркови

За да не се разваля качеството на морковите, не израстват и остава вкусни и хрупкави, на първо място, не забравяйте да премахнете зелените части. След това изплакнете добре, обвийте ги с влажна кърпа и ги съхранявайте в хладилника. Друга възможност  е да поставите морковите в контейнер или буркан с вода и да ги съхранявате в хладилник. Ако ви се струва, че водата е мътна, просто я заменете с прясна вода.

9. Люти чушки

Лютите чушки за дългосрочно съхранение, трябва да са ярко оцветени, блестящи, без повреди и петна. За да държителютите чушки свежи до 2 седмици, съхранявайте ги в пластмасов съд в хладилника. Трябва да се отбележи, че лютите чушки обикновено не гният, но изсъхват, без да губят свояталютивина. Можете лесно да ги изсушите: пробийте всяка чушка с игла и конец и висят, така че да не се докосват една друга.

10. Гъби

Внимателно следвайте срока на годност на закупените гъби. Вкъщи е по-добре да ги сложите в хартиена торба. Ако това не е на ръка, просто покрийте дъното на всеки контейнер със салфетки, поставете гъбите там и ги покрийте салфетки.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft