Миете ли плодовете и зеленчуците с веро, голяма грешка и и ще 11 неща, които никога не трябвда да търкаме с него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Миете ли плодовете и зеленчуците с веро, голяма грешка и и ще 11 неща, които никога не трябвда да търкаме с него
2687
Миете ли плодовете и зеленчуците с веро, голяма грешка и и ще 11 неща, които никога не трябвда да търкаме с него

Не трябва да се опитвате да използвате веро за съдове за нищо друго освен за съдове, защото може да ги повредите повече, отколкото да ги почистите. Например, ако разтриете кафеварката си с веро за съдове, това ще остави след себе си много остатъци, които ще променят вкуса на вашето кафе. И ако свърши препаратът за миене на съдове, помислете два пъти, преди да поставите веро в съдомиялната машина. Може да се окажете с къща, пълна с пяна.

Ние винаги мислим за вашето здраве и благополучие, затова събрахме 12 неща, които трябва да държите далеч от верото

 

1.Кафеварка

Сапунът за съдове може да остави остатъци след измиването и може да бъде доста предизвикателно да премахнете всичко след едно изплакване. Ще трябва да го измиете старателно няколко пъти и това също ще съсипе кафеварката ви. Освен това може да имате сапунен вкус в следващото ви кафе.

С течение на времето цялото търкане също така ще премахне етеричните масла на кафето от тенджерата, което всъщност прави вкуса на напитката по-добър, но и предпазва повърхността от корозия.

 

2. Миялната машина

Сапунът за съдове е изключително пенест и ако го поставите в съдомиялната машина, можете да повредите машината. Освен това може да имате друг голям проблем: излизат твърде много мехурчета. Специалният препарат за миялна машина има специално разработена формула, която перфектно изплаква съдовете и е по-малко пяна.

 

3.

Пералнята

Точно както и в съдомиялна машина, ще имате  пяна парти ако сложите веро. Няма да може да се справи и ще се спука. Повече пяна не означава по-чисти дрехи

 

4. Вашата кола

Въпреки че мнозина казват, че течността за съдове е алтернатива за сапун за миене на автомобили, изобщо не трябва да го използвате. И има няколко причини: твърдите химикали от верото могат да увредят боята на колата ви и също така могат да отстранят всякакви защитни восъци, които може да имате върху нея. След като изсъхне, течността също може да остави остатъци по автомобила ви, защото е трудно да се изплакне.

 

5. Вашата коса

Верото за съдове е твърде сурово за вашата коса и ще премахне всичките й етерични масла. И тези етерични масла са от решаващо значение за красивата и здрава коса. Солта от сапуна за съдове напълно ще изсуши косата ви, така че скалпът ви ще стане люспест и раздразнен. Плюс това, друга съставка, натриевият сулфат , може да предизвика състояние на кожата, наречено дерматит.

 

6. Прозорци и огледала

Сапунът за съдове определено ще премахне мръсотията от вашите прозорци или огледала, както го прави по очилата ви. Но ще бъде много трудно да премахнете ивиците, които оставя по тях, след като се опитате да го измиете. Така че, ако искате идеално лъскави прозорци и огледала, просто използвайте класическия си препарат за почистване на стъкла.

 

7. Вашият чугунен тиган

Сапунът за съдове ще премахне подправения с масло слой от повърхността. И всеки експерт по готвене знае, че това помага за равномерното затопляне на храната и също така добавя вкус. Ако все пак го правите, опитайте се да го правите по-рядко и използвайте този алтернативен метод за почистване : сложете сол във все още топлия тиган и го разтрийте с хартиена кърпа. След това можете да добавите малко масло, ако желаете.

 

8. Подове от твърда дървесина

Използването на сапун за съдове върху вашите подове от твърда дървесина само ще ги остави надраскани и мръсни. Вместо това, ако искате да имате перфектни и лъскави подове от твърда дървесина, първо ги почистете с прахосмукачка или почистете, за да премахнете всякакви замърсявания или песъчинки, които биха могли да оставят следи. След това използвайте мокра кърпа и избършете всички повърхности.

Препоръчително е да използвате почистващи продукти, специално направени за дървени подове. От друга страна, сапунът за съдове може да бъде много ефективен при други видове подови настилки, като плочки, линолеум или винил.

 

9. Кожа

Кожата е доста деликатен продукт и химикалите от сапуна за съдове могат да я унищожат. Точно като вашата кожа, кожените артикули се нуждаят и от овлажняващ крем, за да поддържат материала мек. Можете да използвате сапуна за съдове върху кожените си обувки , но се опитайте да го избягвате върху фини кожени дрехи.

 

10. Вашето куче

Сапунът за съдове може да бъде много суров за кожата и козината на вашето куче. При редовна употреба ще забележите, че кожата му ще стане раздразнена и много суха. Интернет е пълен с домашни рецепти за домашни шампоани за кучета, а сапунът за съдове е една от основните съставки, препоръчваме да закупите специален кучешки продукт. Той има необходимите и правилни съставки, за да предпази кожата на вашия домашен любимец.

Ако използвате собствен шампоан, кожата му може да изсъхне, защото е специално създаден за човешки нива на pH. Същото правило важи и за котките.

 

11. Вашите растения

Сапунът за съдове никога няма да замести инсектицидния сапун поради две много добри причини: той е твърде суров за растенията и няма да свърши добра работа за предпазване от вредители. Въпреки че в интернет има много  рецепти, в които се посочва как да се грижите за вашите растения, все пак трябва да използвате истинска инсектицидна течност, която е лесна за самите растения, но смъртоносна за насекомите.

 

12. Вашите плодове или зеленчуци

Колкото и примамливо да изглежда, не се опитвайте да почиствате плодовете и зеленчуците си с веро. Те имат пори и сапунът за съдове може да попадне вътре - освен това не е предназначен за това. Може също да имате стомашно-чревни проблеми или гадене, ако в крайна сметка го консумирате по някакъв начин.

 

БОНУС: Не се опитвайте да смесвате сапун за съдове с други почистващи препарати, като белина или амоняк.

Всеки от тях има различни съставки, които могат да станат токсични, ако си взаимодействат.

Използвали ли сте някога сапун за съдове върху други предмети и сте забелязали неговите недостатъци? Споделете своя опит с нас в раздела за коментари.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft