Цял живот се бръснем и мием грешно, пием грешно кафе, варим яйцата грешно и какво ли още не

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Цял живот се бръснем и мием грешно, пием грешно кафе, варим яйцата грешно и какво ли още не
20849
Цял живот се бръснем и мием грешно, пием грешно кафе, варим яйцата грешно и какво ли още не

След като се събудим сутрин, първото нещо, което много от нас правят, е да изпием чаша кафе. Но както се оказва, през цялото време правим това погрешно. И вярвайте или не, има дори повече ежедневни навици, които се нуждаят от коригиране, според експерти. Нека да разгледаме какви са те.

Ние също сме свикнали да правим много неща по определен начин и бихме искали да споделим с вас някои ежедневни модели, които трябва да прекъснем към по-добро.

 

1. Пиене на кафе преди 9:30 сутринта

Всяко тяло е различно, но има 24-часов хормонален цикъл. С други думи, всички сме програмирани. И хормонът, известен като  кортизол , който ни кара да се чувстваме будни, обикновено се освобождава от 8 сутринта до 9 сутринта.

Не е нужно да подсилваме тялото си, за да се чувства будно с други неща, като кафе, през този период.

Най -доброто време за вашите кафе паузи е между 9:30 ч. до 11:30 ч. И 13:30 ч. до 17:00 ч. Най-лошото време е между 8 ч. и 9 ч. Сутринта; От 12 до 13 часа; и от 17:30 до 18:30 часа

 

2. Поставяне на яйца в студена вода, преди да ги сварите

Ако сте поставяли яйца в студена вода, преди да ги сварите, сега ще се изненадате. Първото правило в този случай е да  започнете горещо и да завършите студено . Правейки подобни неща, яйцата стават по-лесни за белене

Следващият път опитайте да поставите яйцата във вряла вода и след това да ги поставите в студена вода веднага след като приключите с варенето

 

3. Отваряне на консерви неправилно

Не е рядко да порежете пръста си върху острия ръб на кутията, след като я отворите с ръчно устройство. Това се случва, защото сме свикнали да го правим по определен начин, но всъщност има прост лайфхак, който може да ви помогне да избегнете наранявания.

Просто поставете отварачката така, както е показана в горната дясна снимка, така че да пресича кутията. Тя ще отреже кутията, но малко по-нискао от обикновено и след това можете да хванете капака отгоре .

 

4. Оставяне на гъбата под душа

Гъбите са място за размножаване на бактериални видове, които могат буквално да растат за една нощ, казват изследователите . А когато я оставите под влажен, топъл душ, това дори влошава ситуацията. Оставете да престои на сухо място след употреба.

Можете да я хвърлите в прането или  да го оставите да се накисва в разреден разтвор за избелване за 5 минути също веднъж седмично .

 

5. Бръснене на краката срещу зърното веднага щом стъпите под душа

Просто пребройте колко пъти сте обръснали краката си и колко пъти кожата ви се е раздразнила след това. Може би това е така, защото сте го правили погрешно. На първо място, не се бръснете веднага щом влезете под душа. Оставете кожата ви да се намокри, за да предотвратите дразнене на кожата.

Второ, не се бръснете срещу посоката на растежа на косата, дори ако това ви дава по-бързи резултати. Просто ще нараните кожата си.

 

6. С помощта на нож режете студено масло

Ако сте се борили с рязането на студено масло , има по-добро решение как да направите перфектни филийки. Използвайте белачка, предназначена за нарязване на зеленчуци и плодове . Сега можете лесно да поставите масло върху хляб, без да го размазвате с нож. Същият трик е удобен и за сиренето.

 

7. С помощта на пръстите си включвате крана

За да избегнете повторно попадане на бактерии върху пръстите след измиване на ръцете, опитайте се да промените навиците си. Отворете и затворете крана с китката си, както е показано на снимката. Сега, дори да докоснете лицето си, допълнителни микроби няма да се разпространят.

 

8. Зареждане на телефона без почистване на порта за зареждане

Това може да се случи често, особено ако установите, че телефонът ви не се зарежда или зарежда бавно. Преди да го занесете на доставчика или да закупите нов кабел, почистете порта . Има голяма вероятност някои замърсявания или прах да не позволят на нещата да функционират правилно. Но преди да направите това, не забравяйте първо да изключите телефона си.

 

9. Не почиствайте завесите си с прахосмукачка

Да, завесите също могат да се  почистват с прахосмукачка, без да се налага да ги миете всяка седмица. По-голямата част от праха е концентрирана отгоре и отдолу. Така че, следващия път, когато почиствате къщата си, просто освежете външния вид на завесите си с обикновено прахосмукачно почистване. Но трябва да  го правите редовно, преди прахът да проникне във влакната.

 

10. Отваряне на чипсове отгоре

Когато имате прясна торба с чипс в ръцете си, първият ви инстинкт е да я отворите отгоре. Вместо това опитайте да го отворите отдолу следващия път. По-голямата част от вкуса и подправките се намират там и когато обърнете опаковката с главата надолу, позволявате на тези подправки да се разпространят върху чипса.

 

11. Не позволявайте на месото или пилето да си почиват след приготвянето им

Често бързаме да опитаме добре миришещо ястие, особено когато сме гладни. Но когато оставите месото си да си почине, след като го приготвите, нещата стават по-сочни.

Оставете пържолата си да почине 5 минути и оставете настрана 20 минути след печенето на пилешкото месо.

 

12. Използване на антибактериален сапун всеки път, когато се миете

 

Ако сте използвали антибактериален сапун всеки ден, вероятно трябва да го спрете. На първо място, няма доказателства, че антибактериалните сапуни са по-ефективни при миене от обикновените сапуни. Второ, антибактериалните продукти се състоят от  триклозан, който е подобен на антибиотиците . Когато често използваме този тип сапун, свикваме и бактериите след това развиват мутации, които могат да повлияят на здравето на хората.

Експертите препоръчват използването на обикновен сапун всеки ден.

 

Какви навици бихте искали да промените от днес? Какъв сапун обикновено използвате и по кое време пиете първата си чаша кафе сутрин?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft