3-те най- лесни упражнения за бързо отслабване и стягане на корема у дома (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
3-те най- лесни упражнения за бързо отслабване и стягане на корема у дома (снимки)
7216
3-те най- лесни упражнения за бързо отслабване и стягане на корема у дома (снимки)

Противно на общоприетото схващане, яденето на малко тъмен шоколад преди тренировка е полезно. Лакомството подобрява метаболизма на въглехидратите и дава сила. Също така не е вярно, че фитнес у дома не работи.

Днес ще ви кажем кои кардио упражнения ще дадат максимален ефект за кратко време и ще ви ги покажем как да ги правите правилно.

 

1. Бърпи

Това упражнение се счита за чудо, тъй като за 10 минути изгаря 100 или повече килокалории. Бърпито включва почти цялото тяло - в него участват мускулите на ръцете, гърдите, квадрицепсите, задните части и корема. Упражнението развива издръжливост и не изисква специално оборудване.

 

Как да се направи:

Заемете клекнало положение, поставете дланите пред себе си на пода.

Отскочете назад, като тялото е разположено като при лицеви опори. Направете лицеви опори и веднага се върнете към клека.
Скочете нагоре, опитвайки се да изпънете ръцете си възможно най-високо (или направете пляскане над главата).

Повторете. Средно 20 броя могат да бъдат направени за 1 минута  . Започнете с малък брой сетове в зависимост от вашето ниво на натренираност с и постепенно ги увеличавайте.

 

2. Кикбокс

За разлика от бокса, кикбоксът не се нуждае от партньор: всички удари се насочват във въздуха, а самите упражнения редуват както динамични, така и статични упражнения. За час натоварване кикбоксът изгаря от 350 до 450 килокалории. Тренировката ви позволява не само да помпате мускули, да се отървете от излишните сантиметри, но и да излекувате сърцето си, а също и да ви направят по-издръжливи.

 

Как да се прави:

Поставете краката си на широчина на раменете, спуснете ръцете си встрани и дръпнете юмруци към гърдите.
Вземете половин шум вдясно с десния крак и ритник встрани с десния лакът. Дръжте ръката си успоредна на пода. Върнете се в изходна позиция.
Едновременно ритайте с левия крак и ръката встрани. Контролирайте коленете си, като ги държите прави.
Направете 2 комплекта за всеки крак. След 45 секунди правене на упражнението, почивайте за 15 секунди.

 

3. Повдигане на коленете към гърдите

Това упражнение е  сложно , което означава, че изгаря повече калории. Освен това подобни упражнения подобряват мускулната координация, поддържат сърдечно-съдовата система в добра форма.

Как да се направи:

Изпънете ръцете нагоре.
Повдигнете лявото коляно и спуснете ръцете си едновременно.
Издърпайте коляното към гърдите си, в същото време огънете лактите и го спуснете надолу.
Върнете се в изходна позиция.
Правете по един набор в минута от дясната и от лявата страна. Опитайте се постепенно да увеличавате темпото на упражнението.

 

За да направите това и други упражнения бързо да донесат желания ефект, можете да ги комбинирате с различни диети . Правилното хранене не само ще намали броя на сантиметрите в кръста, но и ще излекува тялото - ще изглеждате много по-свежо. И най-добрият ефект и безопасност при изпълнение на упражнения може да се постигне, ако те се изпълняват поне веднъж под ръководството на човек, който разбира.

Правиш ли фитнес у дома? Мислите ли, че домашните тренировки могат да бъдат толкова ефективни, колкото и фитнес часовете?

Дай твоята оценка:
3 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft