4 хитри трика, за да не ви се запотяват очилата над маската:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
4 хитри трика, за да не ви се запотяват очилата над маската:
12588
Източник: edna.bg
4 хитри трика, за да не ви се запотяват очилата над маската:

Всички, които носят очила с диоптер , са попадали в неприятната ситуация, когато сложат маска очилата им да се запотят и да имат нулева видимост. Усещането е почти същото, както когато влезете вътре на топло от мразовития въздух навън - пълна мъгла! Това е сериозен недостатък, ако например се намирате в колата и не виждате нищо пред себе си, както и в куп други ситуации.

запотени очила

За щастие има няколко съвета, които ще ви помогнат - ето 4 хитри трика, за да не ви се запотяват очилата над маската :

Стегнете около носа и ушите

Излизането на въздух над носа е знак, че маската не е достатъчно стегната около носа.

Ако ползвате модел с метален елемент на върха, наместете го по контура на лицето си. Медицинските маски като N95 не допускат излизането на почти никакъв въздух над носа, но при текстилните е нормално да се появи замъгляване. В такъв случай опитайте да стегнете маската, ако е възможно.

Регулирайте връзките или ушните бримки, така че маската да приляга плътно към лицето ви. „Ако въздухът излиза от върха, маската не е сложена правилно“, каза Шон Со-Лин, преподавател в Джаксън института за глобални въпроси към Йейл. „По-голямата част от дъха трябва да преминава през маската. Ако усещате, че въздухът навлиза или излиза около маската, затегнете връзките.“

Преместете очилата си към върха на носа

Дръпнете очилата си надолу, така че да не бъдат в пряката траектория на горещия дъх, който излиза от маската. Така може да е малко по-неудобно за зрението, но не затруднява толкова, колкото замъглените стъкла.

Мийте стъклата си със сапун и вода

Ако обичайно почиствате очилата със сапун и вода, не ги избърсвайте, а ги оставете да изсъхнат естествено. Това може да предотврати замъгляване, оставяйки защитен филм върху стъклата.

Продукти за целта

Ако сте склонни да инвестирате допълнително в комфорта си, друг вариант са спрейовете против замъгляване на стъкла, които бихте могли да откриете онлайн.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft