6 начина, по които тялото ти страда, когато спреш да правиш любов:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Секс
6 начина, по които тялото ти страда, когато спреш да правиш любов:
3004
Източник: actualno.com
6 начина, по които тялото ти страда, когато спреш да правиш любов:

Лекарите са единодушни, че редовният сексуален живот е важен за здравето ни по много начини. От чисто физическата наслада, която повишава нивото на хормоните на щастието, до укрепване на имунитета (да, дори това е доказано по научен път).

Естествено, не всичко винаги е цветя и рози и по много причини сексуалният ви живот понякога просто е в застой. Може би преминавате през раздяла или пък някой от двама ви е болен. Може би е просто животът, децата, работата...

Няколко дена се превръщат в седмици или месеци и преди да си се усетила, не си правила секс толкова отдавна, че дори вече не ти липсва. Дори да не изпитваш нужда от него, тялото ти копнее за тази доза серотонин и не само. Ето какво се случва, когато дълго време не си правила секс :

липса на секс последици

1. Разболяваш се по-често

Колкото по-малко секс правите, толкова по-лесно се разболявате, тъй като имунната ви система отслабва.

2. Увеличават се нивата на стрес

Може да се чувствате по-изнервени, тъй като тялото ви не освобождава серотонин и допамин. Липсата на секс е стресираща. Изследвания са доказали, че когато не правите секс, по-трудно се справяте с напрегнати ситуации.

3. Сънищата ти се променят

Една хубава последица - може да започнете да имате секс сънища или дори да изпитате оргазъм, докато спите. Не е същият, както истинския, но е приятен.

4. Либидото ти намалява

Ако от известно време не сте правила секс, започвате по-малко да го желаете. Либидото ви намалява, което е напълно естествена реакция на тялото ви.

5. Понижава се самочувствието ти

Може да се чувствате по-малко привлекателна или по-тъжна. Сексът действа като антидепресант, затова не се изненадвайте, ако започнете по-малко да се харесвате.

6. Стените на вагината отслабват

Ако отдавна не сте била с мъж, стените на вагината отслабват. Затова се препоръчва да правите известните упражнения на Кегел за стягане, с които ще предотвратите това.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft