6 начини да се справите сами със стриите у дома

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
6 начини да се справите сами със стриите у дома
2707
6 начини да се справите сами със стриите у дома

Стриите обикновено започват като червени или лилави и бавно променят цветът си до бял с течение на времето. Свежите следи изглеждат по-червени, тъй като кръвоносните съдове са все още във фаза на растеж и е идеалното време да започнете лечение. Белите стрии са по тялото ви отдавна и са по- трудни за лечение, но все пак можете да им помогнете да избледнеят естествено.

Стриите са безвредни, но могат да накарат много хора да изпитват стрес и безпокойство заради външния си вид. Ние направихме някои изследвания, за да разберем какво можем да направим, за да сведем до минимум тези тигрови ивици, независимо дали са нови или стари.

 

1. Използвайте ретиноидни кремове.

Retinoid се доказа като ефективен при  лечението на червени стрии. Може да подобри появата на стрии, които са на по-малко от  няколко месеца . Ретиноидът помага за възстановяването на колагена и прави стриите да приличат повече на нормалната ви кожа.

 

2.Потъмняващите лосиони

„Без слънце тен“ може да помогне да се прикрие зачервяването на стриите, като ги направи по-малко видими. Ако имате стрии, тенът на слънце не се препоръчва. Той може да потъмни разтегнатата кожа и да направи следите по-забележими.

 

3.

Яжте правилните храни.

Няма вълшебна храна, която да накара червените стрии да изчезнат, но някои продукти спомагат за укрепването на здравето на кожата и намаляват появата на стрии. Медицинските експерти препоръчват да се пие много вода, тъй като тя поддържа кожата ви мека и по-малко вероятно да развие стрии. Храните с високо съдържание на цинк, като ядки или риба, също допринасят за здравата, блестяща кожа.

 

4. Ексфолирайте редовно.

Редовното ексфолиране премахва излишната мъртва кожа от тялото ви и новата кожа от стриите ви. Той работи по-добре заедно с други методи за лечение, тъй като премахването на мъртвата кожа от стриите ви позволява други лечения да работят по-бързо.

 

5. Дръжте килограмите на разстояние.

Поддържането на активност и поддържането на  здравословно тегло може да помогне за предотвратяване на разтягане на кожата. По-лесно е да избледнеете старите стрии, ако кожата ви не претърпява нов стрес като значително увеличаване на теглото или загуба на тегло.

 

6. Опитайте с микропилинг.

Този метод използва малки игли, за да създаде малки пробиви на горния слой на кожата. Той е насочен към дермата, слоя на кожата ви, където се образуват стрии. Той „травмира“ кожата и задейства естествената реакция на организма за създаване на повече колаген за заздравяване на раните.

Имате ли стрии? Знаете ли други методи, които могат да ги направят по-малко забележими?

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft