6 признака, които подсказват, че човекът е много умен

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
6 признака, които подсказват, че човекът е много умен
71593
6 признака, които подсказват, че човекът е много умен

Ефектът на Флин е интересно и доста неочаквано явление. През 1984 г. Джеймс Флин публикува статия, в която доказва, че всяко десетилетие средният коефициент на интелигентност на човечеството се увеличава . Като цяло изследванията на разузнаването са доста интересна област на науката.

Събрали сме няколко проучвания, в които се опитахме да намерим признаците и факторите, които влияят на нашето IQ. Някои от тях са доста любопитни, докато други са направо странни. Но не можете да спорите със статистиката.

Къща до пътя

Американски и мексикански учени стигнаха до заключението, че къщите в близост до пътища или магистрали са вредни за мозъка. Замърсеният въздух унищожава невроните, отговорни за паметта. А тялото като цяло старее много по-бързо.

Чувство за хумор

Доброто чувство за хумор е знак за интелигентност. Някои учени дори успяха да го докажат статистически. Между другото, хората, които ценят черния хумор, имат най-висок коефициент на интелигентност. Обикновените шеги обикновено се оценяват от умни и неагресивни хора.

Танцуване

Отдавна е доказано, че танците имат положителен ефект върху тялото. Но група учени от университета в Ковънтри решиха да проверят кой танц е най-полезен. Оказа се салсата, след което когнитивните способности на хората се подобриха средно с 18%. Това важи особено за визуалната памет.

Музика

Много изследвания са посветени на връзката между музиката и интелигентността. Най-новите изследвания твърдят, че хората с висок коефициент на интелигентност предпочитат инструменталната музика. И не е задължително да е класика, жанрът всъщност няма значение.

Риба

Университетът в Пенсилвания установява, че морските дарове поне веднъж седмично имат положителен ефект върху интелигентността. Средно децата, които са консумирали риба, са с 4 точки по-умни от тези, които не са яли. Хипотезата е, че рибата подобрява качеството на съня, което подобрява когнитивните резултати. Или може би това е просто йод, желязо и други вещества.

Слабо зрение

Съществува стереотип, че всички очилати хора са маниаци. Група офталмолози решиха да го тестват за истина. И да, те откриха корелация. След тестване на над хиляда ученици, те установиха, че децата с увредено зрение имат по-висок коефициент на интелигентност. И въпросът не е, че те си развалят зрение над книгите, а генетично им е заложено

По един или друг начин учените все още не са открили факторите, които влияят върху интелигентността. Статистически, разбира се, можете да отделите факти, но без да разберете причините, това е капка в морето.

Дай твоята оценка:
3 от 9 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft