Защо трябва да изберем бели пред черни плчоки в кухнята и още 7 чести грешки, които правим (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Защо трябва да изберем бели пред черни плчоки в кухнята и още 7 чести грешки, които правим (снимки)
6468
Защо трябва да изберем бели пред черни плчоки в кухнята и още 7 чести грешки, които правим (снимки)

Много хора, когато правят ремонт, се вдъхновяват от красиви снимки в Интернет. Но понякога еуфорията след подреждането на кухнята се заменя с разочарование. Тъй като се оказва, че например стилната стъклена маса всъщност е доста непрактична, а мивка, разположена близо до прозореца, причинява само главоболие за домакиняТА, КОЯТО ОБИЧА ЧИСТОТА..

Ние прочетохме мненията на собствениците на модерни кухни и разбрахме какви други решения значително усложняват живота, въпреки цялата му красота и затова искаме да ви предпазим от тези грешки.

 

Черни плочки на пода

Черната плочка изглежда стилно не само в списания и снимки в Интернет, но и в живота. Но по някаква причина онези, които я избират и слагат тъмна плочка в апартамента си (в банята, кухнята или коридора), след това съжаляват за това.

Факт е, че върху тъмна повърхност - както лъскава, така и матова - ясно се виждат различни капки, петна, прах, вълна, коса, трохи, петна. И за да не хващат окото, подовете трябва да се мият често и старателно. Но тази чистота трае само няколко часа, след което отново трябва да вземете мопа под ръка

Подчертаваме, че това се отнася не само за черните плочки, но и за плочки от други тъмни цветове.

"Тъмният под в апартамента, тъмносините плочки на пода в едната баня и тъмнокафявият в другата, тъмните врати, синята кухня ... Просто е ужасно ...

Практически не правя нищо, освен да бърша повърхности у дома ... Всичко се вижда, особено върху лъскавите повърхности. Въпреки че всичко изглежда красиво, мъката с чистенето е голяма. "

 

Отворени рафтове

Отворените рафтове придават лекота на интериора. Те изглеждат особено стилни с елегантни или необичайни елементи от декора. Но цялата тази красота, като правило, неизбежно е покрита с прах и мазно покритие, което всеки път става все по-трудно.

 

Гланцови фасади от тъмни цветове

Остъклените фасади визуално разширяват пространството и като цяло изглеждат много стилни. Друг плюс е фактът, че е много лесно да се отмият петна от мазнини от тях: кърпи от микрофибър и почистващи препарати са достатъчни.

Но има и недостатъци, които се отнасят главно до фасадите на тъмните цветове. Така че драскотините са много забележими по тях, а отпечатъците остават близо до дръжките на вратите. Ако в семейството има малки деца, петна от пръсти ще има по цялата повърхност на фасадите. Е, в допълнение към всичко, прахът е много видим по тях. Всичко това предполага, че домакинята ще трябва да вдига парцала по-често. И  отзивите на „щастливите“ собственици на такива модни кухни доказват това.

„Имам тъмен гланц. Изглежда прекрасно, разбира се, особено вечер, с включена светлина. Но трябва да миете фасадите много често, най-малката капка вода е дори забележима. Не знам, може би предявявам твърде високи изисквания към себе си ... "

 

Липса на врати

Липсата на врата в кухнята и разширеният вход правят стаята просторна и по-стилна. Това важи особено за малките апартаменти. Но има редица недостатъци. Първо, дори ако е инсталирана най-мощния абсорбатор миризмите все пак ще проникнат в други помещения. Второ, щракането на чинии и други звуци ще се чува из целия апартамент. Това е особено вярно, когато семейството има малко дете или съпрузите имат различни ежедневни процедури. Трето, през зимата кухнята ще бъде по-хладна, тъй като голяма отворена стая е по-трудна за отопление от малка.

И освен това, затворена кухня е друга стая, където членовете на семейството могат да се насладят на личното си пространство.

 

Стъклени трапезни маси

Никой няма да спори, че такива кухненски маси изглеждат като декорация в кухнята. Вярно е, че избирайки стъклени мебели, мнозина не мислят за факта, че тя ще се експлоатира всеки ден. А това означава, че драскотини неизбежно ще се появят на масата. Освен това, поради небрежно боравене, върху краищата на стъклото (при движение на масата и удряне на стени или рамки на вратите) могат да се образуват вдлъбнати 

Имало е и случаи, когато стъклото експлодирало при контакт с горещи прибори. 

Не говорим за факта, че след използване на масата ще трябва да се избършва старателно, за да се постигне прецизна красота. В противен случай повърхността ще изглежда така:

И не забравяйте, че има много повече шум от стъклените маси, отколкото от техните дървени колеги. Представете си какво ще се чува в целия апартамент. Като цяло, преди да купите такива мебели, трябва да помислите отново дали сте съгласни да се примирите с тези недостатъци.

 

Мивка И ПРОЗОРЕЦ

Поставянето на мивка до прозореца има както плюсове, така и минуси. Предимствата включват приятен външен вид, на който можете да се наслаждавате, докато миете съдове. Освен това мивката и прилежащата й повърхност са добре осветени естествено. Е, дори тази подредба на мивката спестява място.

Сега за минусите. Най-лошото от тях е, че дори и най-точната домакиня ще има пръски по чашата. Те ще трябва да се избърсват след всяко миене на съдове. И поради непристъпността на прозореца, извършването на тези действия ще бъде доста трудно.

 

Обикновено кошче се поставя под мивката. И ако стои до батерията, тогава неприятните миризми по време на отоплителния период са гарантирани. Също така трябва внимателно да изберете смесителя, тъй като той може да попречи на безпрепятственото отваряне на прозореца.

Мивка от черен гранит

Черната мивка изглежда много стилна и скъпа (обаче, подобно на други тъмни цветове). Но на снимката. На практика тъмната мивка често е покрита със светли петна от почистващи препарати. И ако водата от чешмата има високо ниво на твърдост, тогава неизбежно ще се образува варовик на повърхността.

 

Има ли решения във вашата кухня, за които съжалявате? Или се радвате, че направихте точно това? Ако вашата кухня има тъмни лъскави фасади и сте напълно доволни от тях, споделете опита на грижата за тях.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft