7 упражнения за разтягане на гърба, които ще заменят масаж и са задължителни за всички работещи на компютър

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
7 упражнения за разтягане на гърба, които ще заменят масаж и са задължителни за всички работещи на компютър
6933
7 упражнения за разтягане на гърба, които ще заменят масаж и са задължителни за всички работещи на компютър

Болките в гърба , долната част на кръстта и врата се превърнаха в новата чума на двадесет и първи век. Като правило, те са причинени от лоша поза или дългосрочно пребиваване в една и съща позиция (например, седнал пред компютъра). С течение на времето дискомфортът може да стане хроничен и сериозно да усложни живота.

упражнения за гърба

Отървете се от болката, докато подобрявате метаболизма си и правите тялото по-гъвкаво, помага и за цялостна кондиция на тялото, фитнес - разтягане. Терминът идва от английската дума stretch, която се превежда като стречинг.

Липсата на стрес на сърцето прави стречингът универсален за всички възрасти. Подобрявайки кръвообращението и лимфната циркулация в тялото, той помага в борбата срещу затлъстяването. А чрез укрепване на ставите и сухожилията, удължава младостта и се избягват с възрастта заболявания като остеохондроза и ишиас.

 

Упражнения за стречинг за начинаещи

“Днес ви предлагаме набор от прости и ефективни упражнения за разтягане, които могат да заменят ходенето до масажист, да се отпуснат мускулите и да помогнат да прекарвате времето си по- спокойно в дома, във фитнеса или в офиса.

 

Разтягане на шията

УПРАЖНЕНИЕ "БУХАЛ"

Разтяга мускули на шията

Как се изпълнява: изправете гърба си, наклонете главата си надясно, опитвайки се да докоснете дясното рамо. Дръжте главата си в това положение за 30 секунди. Повторете упражнението, обръщайки главата си в другата посока. За по-добър ефект леко поддържайте главата си съответно с дясната или лявата си ръка.

 

РАЗТЯГАНЕ НА ЗАДНАТА ЧАСТ НА ШИЯТА

Упражнение за трапецовидни мускули и мускулите на врата. 
упражнения за гърба
Как се изпълнява: първоначално вземете седнала позиция. Свийте лактите си и сложете ръцете си върху задната част на главата точно над врата. В тази позиция натиснете брадичката към гърдите.

Задръжте за 30 секунди, след това бавно вдигнете главата си и освободете ръцете си. Можете също така да упражнявате лек натиск, като внимателно дърпате главата с дланите надолу.

 

Разтягане за раменния пояс

ОРЕЛ ПОЗА

Разтяга делтовидните и трапецовидните мускули. 

Как се изпълнява: разпънете ръцете си настрани и след това ги кръстовайте пред себе си, като фиксирате лакътя на лявата си ръка върху дясната и дланта отгоре.

Ако не можете да свържете дланите си - сложете дясната си ръка на лявото рамо, а лявата - на дясното си рамо. Лактите трябва да са успоредни на пода, дръпнете брадичката си възможно най-близо до гърдите. Останете в това положение за 30 секунди. Повторете упражнението, сменяйки ръцете.

РАЗТЯГАНЕ НА НАЙ-ШИРОКИЯ ЗАДЕН МУСКУЛ

Включен е най-широкият мускул на гърба и трапецовидния мускул. 
упражнения за гърба
Как се изпълнява: вдигнете дясната си ръка и я изправете над главата си. Огънете лакътя така, че дясната ви ръка да докосне горната част на гърба. Сложете лявата си ръка на десния си лакът и внимателно издърпай дясната си ръка наляво.

След това огънете тялото по права линия наляво (като внимавате да не се навеждате напред или назад). Задръжте в тази позиция за 20-30 секунди, след това повторете в другата посока.

 

УПРАЖНЕНИЕ "КРИЛА НА ПЕПЕРУДАТА"

Разтяга мускула на латисимуса на гръбначния стълб, както и големия мускул на гръдния кош. 

Как се извършва: поставете дланите на раменете си (лявата длан на лявото рамо и дясната длан на дясното рамо). Протегнете лактите си назад, сякаш се опитвате да ги докоснете, докато не усетите дълбокото разтягане на горната част на гърба. Задръжте за 5-10 секунди. След това изпънете лактите си напред и ги стиснете пред себе си. Задръжте още 5-10 секунди.

 

Разтягане на талията

УПРАЖНЕНИЕ "ВЪЖЕ"

Упражненията намаляват болката в лумбалния отдел на гръбначния стълб, подобряват функцията на стомаха. Разтяга мускулите на латисимуса и коремните мускули
упражнения за гърба
Как се изпълнява: седнете на стол, така че краката ви да се притиснат към пода. Изправете гърба си, обърнете раменете си на една страна, като същевременно продължите да следите тялото да остане възможно най-неподвижно. Задръжте за 30 секунди, като направите 5 цикъла на дишане. 
Повторете: 3 пъти за всяка страна.

 

УПРАЖНЕНИЕ "СУПЕРМЕН"

Включва най-широкия мускул на гърба. 

Как да се изпълни: легнете с лицето надолу и опънете ръцете си пред себе си. След това вдигнете ръцете и краката си. Дръжте главата и ръцете си прави. Задръжте за 2 секунди и се върнете в изходната позиция. Повторете 10 пъти.

Със сигурност сред приятелите ви има човек, който чувства дискомфорт в лумбалната област , врата или долната част на гърба. Така че не забравяйте да споделите тази информация с него. Разтягане на мускулите може да се направи сутрин, вместо да се зарежда, така че денят ви да е изпълнене с прекрасно настроение.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft