7 храни, с които не бива да комбинираме яйцата, защото е вредно- подувани ни се корема, качваме килограми и се чувстваме зле

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
7 храни, с които не бива да комбинираме яйцата, защото е вредно- подувани ни се корема, качваме килограми и се чувстваме зле
113177
7 храни, с които не бива да комбинираме яйцата, защото е вредно- подувани ни се корема, качваме килограми и се чувстваме зле

Всеки ден "бомбардираме" стомасите си не само с нежелана храна, но и с напълно вредни храни. Здравословните естествени съставки се превръщат във врагове на храносмилането и тънка фигура съчетани в грешната комбинация. И лошото е, че не всички продукти са "приятели" помежду си.

За правилната и балансирана диета е важно да знаете какво да ядете и с какво. Това важи особено за яйцата, които се усвояват за дълго време. Препоръките за разделно хранене ще ви помогнат да комбинирате яйцата с други храни.

НЕСЪВМЕСТИМИ ПРОДУКТИ

Риба

Не комбинирайте яйца и риба в едно ястие. Трябва да знаете, че съдържащият се в яйцето овидин е в състояние да неутрализира витамин В7, който е с богато съдържание в  мазните риби.

Ориз
Същият закон се прилага тук както при рибата. За да извлечете максимума от вашия ориз, се препоръчва да го ядете отделно с яйца.

Картофи

Неразделна двойка - яйце и картоф - никога. Картофите съдържат минерали, които пречат на усвояването на желязо и калций от яйцата. Затова приготвянето на ястия на базата на тези две съставки е крайно погрешно. Заедно тези храни се абсорбират слабо и нарушават храносмилането.

Мляко

Някои протеинови храни са несъвместими една с друга. Това се отнася за млякото и яйцата. Препоръчително е да използвате мляко само отделно от всяка друга храна, така че ценните вещества, съдържащи се в него, да се абсорбират от организма напълно.

Сирене

За организма е много по-лесно да се справя с един животински протеин наведнъж. Това означава, че смесването на яйца с шунка, месо и сирене е нежелателно. Такава обилна закуска ще даде тежест в стомаха ви за целия ден.

Някои плодове

Не се препоръчва ябълки, круши, грозде, сливи, кайсии и дини да се консумират след протеинови храни, включително яйца. Това може да се обясни с разликата в скоростта на храносмилането на храната. Плодовете се усвояват в рамките на 15 минути след консумацията, докато яйцата се усвояват много по-дълго. Представете си какво се случва в стомаха ви!

Масло, сметана, майонеза

Яйцата и мазнините са напълно приемлива комбинация, особено ако са животински мазнини. Но трябва да се има предвид, че мазнините са склонни да забавят храносмилането. Най-добре е да ядете масло, сметана и майонеза възможно най-рядко заедно с яйца. Подправките и зеленчуците трябва да се добавят към тази смес, за да неутрализират ефекта на мазнините.

За да не избирате между вкус и здраве, използвайте яйца в комбинация с броколи, подправки и зеленчуци, които не съдържат нишесте. Нека любимите ви храни са полезни , а не да ви доставят стомашен дискомфорт и излишни килограми.

Дай твоята оценка:
3 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft