77-годишен хирург: Аз самият не го ям и призовавам мъжете да стоят далеч от купеното от магазина пилешко и 3 други продукта

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
77-годишен хирург: Аз самият не го ям и призовавам мъжете да стоят далеч от купеното от магазина пилешко и 3 други продукта
1285
Снимков материал: pixabay.com
77-годишен хирург: Аз самият не го ям и призовавам мъжете да стоят далеч от купеното от магазина пилешко и 3 други продукта

Приятели, искам да споделя с вас една наистина впечатляваща история, разказана от 77-годишен хирург с 50 години опит. Този човек все още действа днес, демонстрирайки невероятна физическа издръжливост и бистър ум. Той наблюдавал хиляди пациенти и стигнал до недвусмислено заключение: след петдесет години здравето на мъжете зависи до голяма степен от диетата.

И особено от продукти, които изглеждат безобидни, но бавно подкопават здравето ви. Лекарят открои четири такива продукта - и думите му си струва да бъдат чути от всеки.

1. Пиле от супермаркета: Хормонален удар върху мъжкото тяло

Как едно обикновено пиле се превръща в чудовище за 35 дни

„Съвременните методи за угояване са по същество подигравка с природата“, казва хирургът с тежка въздишка. Птицата е развълнувана:

хормонални добавки, предимно естрогени, поради които:

Мъжете могат да развият гинекомастия (разрастване на гръдната тъкан),

  • тестостеронът намалява,
  • появяват се мазнини от женски тип;
  • антибиотици, често в дози, които надвишават допустимите норми няколко пъти;
  • стимуланти на растежа, поради които мускулната маса се формира ненормално.“

Какво вижда лекарят на операционната маса при такива пациенти?

„Черен дроб с мастни включвания, като този на хроничен алкохолик. Уголемените лимфни възли са ясен признак на отравяне. Чревните стени са възпалени, както при хора с тежки хранителни разстройства.“

Как да избегнем вреда:

Търсете месо с естествен цвят - светло розово, не прекалено бяло.

Кожата трябва да е тънка, почти прозрачна.

Когато готвите, винаги отцеждайте първия бульон - в него се натрупват токсини.

2. Нискомаслени млечни продукти: коварен маркетингов капан

Защо „леките“ кисели млека ни правят по-тежки

„Когато премахнете мазнината от млечен продукт, той губи вкуса си. Какво правят производителите? — добавят те:

  • захар (понякога до 15%!),
  • нишесте - за създаване на кремообразна текстура,
  • вкусове,
  • „стабилизатори – за да може да се съхранява по-дълго“, обяснява лекарят.

Какво означава това за мъжете над 50 години:

Метаболизмът е нарушен: мазнините са необходими за усвояване на витамини A, D, E и K. Без тях започват проблеми с костите, зрението и кожата.

  • Резки скокове на инсулина: Изобилието от захар бързо ви кара да се чувствате отново гладни.
  • Риск от остеопороза: калцият не се абсорбира без мазнини, костите стават по-слаби.

Как да изберем правилния:

Съдържание на мазнини: извара от 5%, мляко - най-малко 3,2%, заквасена сметана - от 15%.

Съдържа само мляко и закваска.

Срокът на годност е не повече от седмица.

3. Пушени храни: димна завеса, която крие опасност

Какво не е наред с пушената риба и месо от магазина

Истинското пушене е дълго и скъпо. Днес вместо това използват:

  • течен дим, съдържащ канцерогени;
  • нитрити - за ярък цвят;
  • пристрастяващи подобрители на вкуса.

До какво води това:

  • Повишен риск от рак на стомашно-чревния тракт.
  • Хронично възпаление на панкреаса.
  • Претоварване на черния дроб.

Какво да направите:

Изберете студено пушене.

Отстранете кожата - тя абсорбира максималното количество вредни вещества.

Яжте със зеленина и зеленчуци - те намаляват вредата.

4. Соев сос: скритият враг на пациентите с хипертония

Защо този продукт е опасен, ако се използва често?

„Мъжете често обичат щедро да поръсват храната си със соев сос, без дори да осъзнават, че:

една супена лъжица съдържа около 1000 мг натрий - това е половината от дневната нужда от сол,

Евтините марки често съдържат канцерогена 3-MCPD,

„Ароматите и оцветителите причиняват алергии“, предупреждава хирургът.

Какво причинява това:

Постоянно високо кръвно налягане.

Повишено натоварване на бъбреците.

Заплашителни рискове от инсулт.

Как да не навредим:

Вижте съставките: само соя, пшеница, сол, вода.

Дайте предпочитание на сосове с „естествена ферментация“.

Купувайте в стъклени контейнери.

Пет основни принципа от лекар, който оперира 6 часа без почивка на 77 години

Естественост - колкото по-малко намеса, толкова по-добре.

Здравословни мазнини - елиминирайте маргарина, добавете зехтин, ядки, авокадо.

Сезонност - яжте това, което расте във вашия регион и в точното време на годината.

Разнообразие – Не се ограничавайте само до един източник на протеини.

Внимание - винаги проверявайте състава на продукта, не се доверявайте на гръмките думи на опаковката.

„Живея по тези правила от три десетилетия. Кръвното ми налягане е като на астронавт - 120 на 80, захарта е нормална. „Извършвам сложни операции, без да губя концентрация“, казва хирургът с усмивка.

Сега един въпрос към теб:

Кой от тези „невидими разрушители“ редовно се появява в менюто ви? Споделете в коментарите - заедно ще намерим здравословен заместител!

Послепис Накрая лекарят каза важна фраза:

„След 50-годишна възраст всяка чиния е или път към болестта, или път към здравето. Всеки прави своя собствен избор.“

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft