8 тайни трикчета на лекарите, които ги пазят от грип и настинка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
8 тайни трикчета на лекарите, които ги пазят от грип и настинка:
1410
Източник: dama.bg
8 тайни трикчета на лекарите, които ги пазят от грип и настинка:

В днешно време четем в медиите стотици рецепти за висок имунитет и предпазване от вируси. Навярно всеки от вас си има своя любима рецепта, която прилага върху себе си и близките, но днес ви предлагаме да почерпим няколко необичайни съвета "от извора" - лекарите, които се грижат за здравето ни.

Те също имат своите трикове и методи , които могат да изглеждат странни, но всеки от тях е тестван от науката.

Например, знаехте ли защо лекарите ядат сладолед през зимата, носят втори комплект чорапи със себе си и не пропускат възможността да поспят посред бял ден? Днес ще отговорим на всички тези въпроси:

8 тайни трикчета на лекарите , които ги пазят от грип и настинка:

1. №1 - Сладолед при настинка

дете със сладолед

Яжте сладолед при настинка! Колкото и да е парадоксално, действа! Топлите напитки понижават телесната температура и така създават условия за размножаването на вируси и бактерии. А сладоледът прави точно обратно и убива микробите.

2. Носете втори чифт чорапи

пухкави чорапи

Обуйте ги веднага, щом усетите, че краката ви са студени. В противен случай имунната ви система ще започне интензивно да доставя кръв в тази част на тялото, за да я затопли, вместо да се концентрира върху борбата с патогени в носоглътката. Известно е, че колкото повече задачи има имунната система, толкова по-лошо се справя с тях.

3. Поддържайте висока устна хигиена

хигиена зъби

Развалените зъби и неправилната грижа за тях увеличават шансовете за настинка и грип. Устната кухина е идеална среда за наличие на бактерии и вируси. Мийте зъбите си по 2-3 пъти на ден и използвайте вода за уста след миенето. Използвайте конец за зъби, за да стигнете до местата, недостъпни за четката. Лекувайте кариесите навреме.

4. Ходете на лечебни масажи

лечебен масаж

Професионалният лечебен масаж засилва микроциркулацията на кръвта и за кратко повишава телесната температура, като по този начин помага на имунната система да унищожава бактериите.

5. Използвайте антисептик за телефона си

почистване телефон

Последните проучвания показват, че антисептикът не може да бъде пълноценна алтернатива на измиването на ръката. По-правилно е да го прилагате, за да почистите компютъра или смартфона, върху който има повече бактерии, отколкото по тоалетната седалка.

6. Следобеден сън и вечерна йога

почивка за имунитет

При нормална телесна температура, леките упражнения се препоръчват, дори когато сме болни. Това може да бъде половин час разходка или разтягане преди лягане. През деня не забравяйте да си направите кратка почивка: опитайте се да дремнете 20-30 минути или просто се отпуснете за малко.

7. Хранете се здравословно и разнообразно

разнообразна храна

Ако имате настинка или грип, опитайте се да коригирате диетата си за известно време: пийте повече течности, засилете приема на зеленчуци и плодове. Те ще помогнат да активират защитните сили на организма и ще се противопоставят на инфекциозни заболявания.

8. Носете правилните маски за защита

медицинска маска

Медицинските маски са различни. Когато купувате двустранна, помнете следното: ако сте болен и не искате да заразявате другите, трябва да носите маската с цветната страна навън. Ако сте здрави, но искате да се предпазите от вируси на обществени места, носете маската с бялата страна навън.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft