На колко възглавници спите? И още 8 причини за болките във врата ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
На колко възглавници спите? И още 8 причини за болките във врата ви
2199
На колко възглавници спите? И още 8 причини за болките във врата ви

Сковаността на врата е често срещан проблем в съвременното общество. Изследвания , проведени от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), съобщават, че повече от 17% от жените и над 12% от мъжете страдат от някакъв вид болки във врата или скованост.

Ние събрахме няколко съвета и прости упражнения, които могат да ви помогнат да предотвратите и облекчите тази нежелана болка.

 

1. Направете стречингът рутина

Ежедневното разтягане е много полезно за предотвратяване на сковаността на врата. Добър метод е, ако изпълните следните стъпки:

Вдигнете раменете си както е показано на снимката
Притискайте лопатките си много пъти.
Бавно спуснете ухото към всяко рамо.
Бавно завъртете главата си наляво и надясно.
Поставете ръката си над ушите и натиснете внимателно с пръсти, като се съпротивлявате с мускула на врата, за да държите главата си изправена.

 

2.

Нанесете студен или топъл компрес

За да се намали локалното възпаление, топъл или студен компрес може да свърши работа. Поставянето на малко лед в случай на обостряне е  полезно срещу възпаление и топлината на врата може да стимулира притока на кръв. И двете лечения са ефективни и зависи от пациентите кой метод да изберат и им харесва най-много - те дори могат да се използват последователно.

 

3. Намалете броя на възглавниците си

Твърде много възглавници в леглото ви могат да  навредят на врата ви по време на съня . Височината на купчината възглавници поддържа врата сгънат, което води до болка веднага щом се събудите. Избягвайте също много твърди възглавници, защото те не позволяват много движения на врата.

 

4. Правете професионален масаж

Когато се извърши правилно, нежен масаж върху болезнените и възпалени места може да разтегне мускулите на врата и гърба. Освен това масажът може също така да намали болката във врата, да увеличи обхвата на движение и дори да облекчи стреса .

 

5. Движете се наоколо

Ако работите в офис или просто прекарвате много време, седейки пред компютър, възможно е да изпитвате много болки във врата. Ако ставате и спортувате от време на време, можете да освободите врата си от болките в  нездравословна позиция твърде дълго.

 

6. Опитайте акупунктура

Тази техника се използва от хиляди години в китайската медицина и се състои от поставяне на игли в точките на натиск на тялото ви, което облекчава напрежението и помага при хронична болка в областта на шията.

 

7. Набодете основата на езика си с вилица

Езиците ни съдържат ценна информация за проблемите на тялото ни, включително проблеми с шията. Както споменахме по-рано, акупунктурата може да предложи помощ за облекчаване на болката и има специфичен вид, който може да помогне много. Тази техника се нарича езикова акупунктура и се състои в стимулиране на върха на езика ви 10 до 30 пъти с вилица (или пръсти). Болката във врата ви бързо ще отшуми.

 

8. Не гледайте надолу към телефона си

Последният съвет е да избягвате поставянето на телефона или всяко друго интелигентно устройство в по-ниска позиция, докато го гледате. Принуждаването главата да гледа надолу като утежнява врата и увеличава болката, така че не забравяйте да държите телефона си на нивото на очите, когато е възможно.

Чувствате ли постоянна болка във врата си? Как се справяхте с проблема досега?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft