9 неща, които всяка жена трябва да знае, ако иска максимално дълго да е млада, здрава и красива

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
9 неща, които всяка жена трябва да знае, ако иска максимално дълго да е млада, здрава и красива
28371
9 неща, които всяка жена трябва да знае, ако иска максимално дълго да е млада, здрава и красива

„Моята къща е моята крепост“, казваме ние и дори не мислим, че в тази крепост има опасни предмети, които упорито и много агресивно ни приближават по- бързо до старостта. И колкото по-рано тези опасни фактори бъдат открити и неутрализирани, толкова по-голям е шансът младото ви тяло и гладка кожа да ви радват колкото е възможно по-дълго.

Ние открихме основните предмети от нашето ежедневие, които най- много ни вредят, а ние дори не предполагаме

 

9. Централно отопление и климатизация

Колкото по-студен въздух навън, толкова по-малко влага може да се задържи. Веднъж в помещение с нагреватели, въздухът се загрява, но съдържанието на водна пара в него не се увеличава. Ето защо въздухът в къщата става сух. И на първо място, кожата и лигавиците го забелязват. Лицето и тялото стават изключително чувствителни, започват сърбеж и изсъхване на кожата - директен път към лош тен и бръчки.

Изход: запасете се с овлажнители и дръжте бутилка термална вода със себе си.

 

8.

Сапун

21 век може да се нарече векът на хигиената. Хората просто са вманиачени да гарантират, че всички места са чисти, без допълнителна окосменост и миришат приятно. Ежедневното почистване на кожата с почистващи препарати води до отмиване на защитната бариера , което ни спестява не само бактерии, но и преждевременно стареене на кожата.

Резултат: внимателно проверете състава на сапун и душ гел и, ако е възможно, изоставете ежедневните водни процедури с почистващи препарати.

 

7. Възглавница

Повечето хора избират памук или лен за леглата си по обективни причини: те са евтини, нехлъзгащи се и лесни за миене.

Въпреки това, калъфките за възглавници, направени от такива материали, могат да направят услуга на тези, които се грижат за външния им вид. На първо място, това се отнася за тези, които обичат да спят на една страна или с лице във възглавница. Плътният памук може да увеличи риска от гънки по кожата, които след известно време се превръща в бръчки. И тези материали са отлична среда за развитието на бактерии.

Изход: заменете памука с коприна. Коприната е много по-скъпа, но има много предимства: тя е трайна, поради гладката си повърхност не уврежда кожата по-малко и също така предотвратява растежа на бактерии .

 

6. Смартфон и компютър

Сините екрани придружават почти всеки от нас от сутрин до късна вечер. Мнозина са чували, че кореспонденцията в социалните мрежи по телефона с наведена глава може да допринесе за появата на втора брадичка.

Но това не е всичко. Има изследвания, които предполагат, че синята екранна светлина (High Energy Visiblelight) може да бъде също толкова вредна, колкото слънчевите лъчи от UVA и UVB спектъра.

Изход: ако е възможно да се ограничи времето за използване на компютър и смартфон, трябва да се погрижите за инсталирането на специален защитен HEV екран. А също и на пазара вече се появиха защитни кремове с маркировка HEV.

 

5. Отворете прозореца

Съвсем наскоро учените са установили пряка връзка между замърсяването на околния въздух и преждевременното стареене. Замърсяването на въздуха обаче може да причини не само близостта на индустриалните съоръжения. Животът в мегаполисите, близостта до магистралите, пушенето на съседи и много други фактори водят до значително влошаване на качеството на въздуха.

Изход: ако вашият апартамент или работно място е в непосредствена близост до източници на замърсяване, тогава отварянето на прозорец за вентилация не е най-добрият вариант. В момента можете да закупите ефективно устройство за почистване на въздуха в помещението, което не само ще премахне частиците от замърсители, но и ще помогне за контролиране на така необходимата влажност на кожата.

 

4. Сутиен

Еластичните гърди са пряко свързани с младостта. Има мнение, че сутиенът, който изпълнява основната функция за борба с гравитацията и поддържа гърдите високо е причина за по- бързо увисване. За тази теория обаче няма научно обосновка. Но обратното твърдение, че носенето на сутиен помага за отслабване на мускулите на гърдите, се потвърждава от няколко проучвания . Експертите са съгласни, че само малка част от жените с определени характеристики (например много голям размер на млечните жлези) трябва да носят сутиен за по-голям комфорт.

Изход: носете сутиен колкото се може по- малко, колкото е необходимо или напълно се откажете от тази дреха.

 

3. Захар

Както знаете, захарта провокира набор от излишно тегло. Но последните проучвания сочат, че тя също допринася за преждевременното стареене и развитието на възпалителни процеси по кожата. Веднъж попаднала в тялото, захарта започва да произвежда молекули, които активно атакуват колаген и еластин, които са отговорни за гладката, красива кожа.

Изход: откажете захарта, заменете я с мед, стевия, кленов сироп, сироп от агаве или йерусалимски артишок.

 

2. Преработени месни продукти

Месните продукти, като колбаси или салами, съдържат не само повишено количество мазнини, но и различни видове хранителни добавки, като фосфор и  сулфити . Тези химични съединения влошават състоянието на кожата и ускоряват стареенето на нашето тяло.

Резултат: намалете консумацията на нездравословна храна.

 

1. Тоалетната

За съжаление, малко хора знаят, че има определени правила за използване на тоалетната. И ако всички знаят, че този важен домашен артикул трябва да се измие, както и ръцете след използването му, малко хора осъзнават, че има правилна техника на промиване. Но ако натиснем бутона за стартиране на водата, без да затваряме капака, тогава всички бактерии и патогени, заедно с капки вода, се разпръскват в стаята. И по косата, дрехите и кожата също. И тогава  няма защо да се изненадваме от възпаленията по кожата, които причиняват много проблеми.

Изход: затворете капака на тоалетната всеки път, преди да натиснете бутона за вода

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft