Празнично меню за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ароматни агнешки ребърца
133404

Ароматни агнешки ребърца

Необходими продукти :

агнешки ребърца
10-12 лукчета
600-700 гр дребни картофи
3 моркова
5-6 скилидки чесън
1 ч.ч.бяло вино или бира
80 мл олио
3-4 стръка прясна мента (или джоджен)
1 с.л.червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. подправка за ребърца
сол на вкус
Ребърцата се овалват добре в сместа от червения пипер,олиото, черния пипер,сол и подправката.
След което се оставят да постоят в хладилника за около час.
През това време се обелват лука,морковите и картофите.Главите лукчета и картофите се оставят цели,а морковите се режат на едри колелца.
В тава се объркват зеленчуците с ребърцата, прибавя се ментата и се налива виното.
По желание,а зависи и от сорта на картофите,може да се налее и 1/2 ч.ч. вода.Ако е необходимо се посолява още малко.
Тавата се покрива с фолио и се слага във фурната да се пече.
След около час и половина фолиото се отстранява и тавата се връща обратно,за да се запече агнешкото до златист загар и да хване хрупкава коричка.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft