Празнично меню за Великден

вход през zajenata.bg
133771

Великденски щрудел

3 бр. яйца
200 г захар
100 мл олио
100 мл прясно мляко
10 г бакпулвер
10 г амонячна сода
1 капсула ванилия
кората на 1 бр. лимон
около 700 г брашно
З а плънката:
около 1 кг ябълки
200 г нарязани орехови ядки
200 г захар
1 с.л. канела
олио за намазване на тавата
Начин на приготвяне:

Ябълките се нарязват на кубчета. Яйцата се разбиват до побеляване заедно със захарта. Постепенно се прибавят олиото и прясното мляко. Добавят се амонячната сода, ванилията и лимоновата кора. Бакпулвера се смесва с брашното и постепенно се прибавя към яйчената смес, докато се замеси меко тесто.

Тестото се разделя на осем части и всяка от тях се точи на правоъгълен лист с дебелина 1-2 мм. По средата на всеки лист се слага плънка, приготвена от ябълките, захарта, орехите и канелата. За да стане по-сочно, плънката може да се разпредели върху целия лист.

Листовете се завиват на рула и се поставят в квадратна тава, предварително намаслена, на разстояние едно от друго. Щруделът се пече в предварително загрята на 180 С фурна до леко зачервяване. Още топъл се поръсва с пудра захар. Като изстине се нарязва на парчета.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft