Великденска салата
	6  твърдо сварени яйца 
	прясна маруля
	олио,сол,оцет на вкус
	за желираните яйца:
	6 черупки от яйца
	300 мл бульон по избор-зеленчуков или пилешки
	1 сварен морков
	1 кафена чашка грах от консерва
	1 кафена чашка сладка царевица
	1 пакетче желатин
	150 гр колбас
	Начин на приготвяне:
За да получим празни черупки яйцата се пробиват от към тъпата страна и се изпразват и измиват. Подреждат се в коричка за яйца за да може като ги напълним да стоят с отвора нагоре.
Разтваряме желатина в няколко лъжици вода след това го прибавяме към бульона,който предварително сме прецедили, за да е бистър.
Подреждаме в черупките зеленчуците, от колбаса изрязваме фигурки ако имате с какво, ако не го накълцвате на кубчета.
Накрая допълваме черупките с бульон и оставяме в хладилника да се желират.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







