Ароматни пухкави охлювчета с маслинова паста - отвеждат направо в рая!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ароматни пухкави охлювчета с маслинова паста - отвеждат направо в рая!
Ароматни пухкави охлювчета с маслинова паста - отвеждат направо в рая!
admin
Добавена от: admin
14551
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

500 мл прясно мляко

1 мая

5 супени лъжици захар

2 чаени лъжички сол

13 супени лъжици олио

1 супена лъжица алкохолен оцет

1 кг брашно

3 яйца

1 пак. масло (маргарин)

За маслиновата паста:

250 гр. черни маслини
 


1. В купа се поставя първо маята, след това - хладкото мляко, захарта, солта, олиото, оцетът, 2 цели яйца и 1 белтък (жълтъкът се сваля настрана за намазване).

2. Разбърква се добре, след което постепенно се добавя брашното. Зависи от брашното дали ще е точно един килограм или повече. Тестото не трябва да бъде нито меко, нито твърдо.

3. Замесва се хубаво и се оставя в купа, покрито с найлон и кърпа, за да втаса приблизително около половин час до 40 минути.

4. След като втаса, се разделя на 4 равни части и се оформят топки.

5. Взема се едно топче и се разточва на правоъгълник. Маже се с предварително подготвената маслинова паста (може да ги намажете и с друго по желание - топено сирене, лютеница и пр.).

6. Кората е навива на руло и се нарязват( на парчета с приблизителна дебелина 3-4 см. Подреждат се в предварително намазана с олио тава и се оставят да втасат още около 20 минути.

маслинени охлювчета

7. След това се намазват с жълтък и се поръсват със сусам. Маслото (маргаринът) се разпределя по малко навсякъде между охлювчетата (като на снимката по-долу) и се поставят да се пекат.

маслинени охлювчета

8. Пекат се на 220-250 градуса (в зависимост от фурната) около 15-20 минути, така че да се зачервят леко.

маслинени охлювчета

За маслиновата паста:

Обезкостените 250 грама маслини се слагат в блендер, добавя се малко риган, малко чесън на прах и малко зехтин (ако нямате може и олио). Всичко хубаво се смила в блендера.

Забележка:

Охлювчетата са много подходящи и за съхранение във фризера. След като се изпекат и добре се охладят, могат да бъдат замразени в пликчета или пластмасови кутии.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft