Няма нужда от много месене и разтягане на тестото, както е при други рецепти, когато трябва да получите големи и много тънки кори, и все пак получавате вкусен и мек тутманик със сирене .
Всичко, което трябва да направите, е да смесите всички съставки за тестото и да го месите малко, докато стане компактно, а след като е почило, да го разделите на няколко топки, след което да разточите всяка топка с точилка с размерите на плитка чиния, да подредите корите една върху друга и да добавите масло и сирене между тях. Ето какво ви е необходимо за нашия Домашен тутманик за неканени гости :
Домашен тутманик за неканени гости
Продукти:
- 700 г брашно
- 1 инстантна мая
- 1 чаена лъжичка захар
- 2 чаени лъжички сол
- 2 яйца
- 350 мл топла вода +- (при необходимост)
За намазване:
- 160 г масло
- 400 г сирене
СЪЩО ТАКА:
- 1 жълтък за паниране
- малко сусам за отгоре
Приготвяне:
Замесете меко тесто от брашното, маята, солта, захарта, яйцата и топлата вода.
Оставете тестото да почине в топла стая за половин час или достатъчно дълго, за да втаса и да удвои обема си, след което го разделете на 6 приблизително равни топки.
Разтопете маслото в микровълновата или на много слаб огън (докато стане годно за мазане). Разточете първата топка с размера на тава за печене, предварително намазана с масло.
Намажете и кората с разтопено масло, след което поръсете със сирене (прясно или зряло). Повтаряйте процеса, докато използвате всички съставки.
.jpg)
Снимка: Pinterest
След това нарежете тутманика на ромбове или по желание.
(2).jpg)
Снимка: Pinterest
Намажете последния слой с разтопено масло, след това с разбит жълтък и поръсете със сусамови семена. Оставете покрито да почине половин час на топло място, след което печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, приблизително 45 минути или докато се зачерви хубаво.
.jpg)
Снимка: Pinterest
Оставете изпечения тутманик да почине 5-6 минути и да се охлади леко, след което сервирайте. Ако по време на печене забележите, че покафенява твърде бързо, просто покрийте тутманика с алуминиево фолио и продължете да печете.
Да ви е сладко!














