24 Април 2012
1553570
Баварски крем-нова рецепта
Рецепта Баварски крем
Баварски крем
Рецепта за Баварски крем - II вид
Торта с баварски крем
Бишкотена торта с Баварски крем
Понички Бисмарк с баварски крем
Баварски крем
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. захар
1 бр. яйце
6 г (1/2 с.л.) желатин
1 ч.ч. сметана 2 с.л. пудра захар за разбиването й
1 ванилия
1 ч.л. растително масло
Желатина се накисва в студена вода. Жълтъкът от яйцето се разбива със захарта и се разрежда с постепенно прибавяното мляко. Сместа се ароматизира с ванилията и се вари при непрекъснато разбъркване, докато започне да се сгъстява. Прибавя се желатинът и се разбърква до разтварянето му. Сместа се прецежда през сито и се охлажда. Примесва се сметаната, предварително разбита с пудрата захар. Кремът се разбърква добре, изсипва се в чашки или формички, намазани тънко с растителното масло и се поставят в хладилника. По желание се гарнира с разбита сметана, захаросани плодове, бисквити или бишкоти.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари