Как да направим Баварски крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Понички Бисмарк с баварски крем
1553581

Понички Бисмарк с баварски крем

1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. размекнато масло
4 с.л. захар
11 г (1 пакетче) суха мая
8 бр. жълтъци
4 ч.ч. брашно
олио (за пържене)
пудра захар за поръсване
За крема:
3 бр. жълтъци
100 мл подсладено кондензирано мляко (може и течна сметана)
400 мл прясно мляко
4 с.л. захар
3 с.л. брашно
100 г масло
1 ванилия
1-2 с.л. ром или есенция ром

Маята се разтваря в топлото мляко с една лъжица захар. Жълтъците се разбиват с останалата захар. От всички продукти се омесва меко тесто. Оставя се да втаса за поне 1 час на топло. Докато втасва тестото за поничките, можем да приготвим крема.

Половината прясно мляко кондензираното мляко (или течната сметана) се слагат на котлона да заврат в дълбок съд. През това време се разбиват жълтъците с брашното, захарта, рома и остатъка от прясното мляко. Добавят се към топлата млечна смес на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Когато кремът се сгъсти се маха от котлона, добавя се ванилията и маслото и се оставя да изстине. Аз избързах и добавих всички продукти, докато сместа беше на котлона.

Втасалото вече тесто се разточва на лист с дебелина 1 см. Изрязват се понички с помощта на чаша с по-тънки стени или формичка. Пържат се в загрято олио до златисто. Изваждат се върху салфетка. Когато изстинат може да ги напълните с баварския крем, с помощта на шприц. За постигане на по-добър вид, наръсете с пудра захар. 

1 2 3 4 5 6
7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft