Пролетни ястия рецепти

вход през zajenata.bg
62172

Баница със спанак

Баница със спанак
 

за тестото - 1 яйце, 1 чаша вода, мая колкото орехче, 600 г брашно, 1/2 лъжичка сол; за плънката - 300 г краве сирене, 4 яйца, по 5 лъжици свинска мас и краве масло, 300 г изчистен спанак (киселец, лапад или листа от цвекло), сол
 

Начин на приготвяне:
 От изброените продукти (оставете 1 шепа брашно за измесване) замесете тестото. Разделете го на 5 топки, намажете ги с малко мазнина и ги оставете да втасат 20-30 мин. През това време разбийте яйцата (отделете три лъжици за намазване) и ги разбъркайте с разтопената мазнина, настърганото сирене и спанака, нарязан на ситно, претрит с малко сол и отцеден. Всяка топка разточете на кора, дебела около 5 мм. Намажете с 1/5 от плънката и навийте кората на руло. Редете в намазана с масло правоъгълна тава. Оставете баницата да втаса около 30 мин, намажете с яйце и изпечете в умерена фурна. Вместо със спанак баницата може да се направи с праз или с тиква. Ситно нарязания праз задушете в малко мазнина. Като изстине, го прибавете към плънката. Настърганата тиква смесете с едро счукани орехови ядки, захар и канела. Намажете кората с мазнината (може само краве масло), наръсете тиквата и завийте на руло.

1 2 3
4
5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft