Вкусен чомлек рецепти

вход през zajenata.bg
353678

Белишки чомлек рецепта

1 телешки джолан
1 телешка кървавица
2 пилешки гърди
2 кг картофи
3-4 глави лук
3 моркова
250 г печурки
300 г консервирани домати
300 мл бяло вино
100 г краве масло
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. черен пипер
1 дафинов лист
сол на вкус

1. Намазняваме дъното на глинен гювеч и поставяме джолана . Нарязваме зеленчуците на едро и ги поставяме в следната последователност – картофи, лук, моркови, гъби.

2. Слагаме малко краве масло, добавяме половината кървавица, нарязана на едри парчета. След това режем пилешките гърди на едро и прибавяме половината в гювеча.

3. Поръсваме с подправките и слагаме част от доматеното пюре.

4. Редуваме отново зеленчуци, месо и доматено пюре. Слагаме остатъка от маслото и поливаме с виното.

5. Доливаме с вода, но без да покриваме напълно продуктите. Поръсваме с останалите подправки и печем около 3 часа на тих огън.

1 2 3
4
5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft