Вкусен чомлек рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Чомлек с телешко и арпаджик
353648

Чомлек с телешко и арпаджик

телешко месо - 900 гр. свинско или агнешко, олио - 75 мл., масло - 25 гр., бульон - 1 кубче, лук - 100 гр., арпаджик - 500 гр., брашно - 1 с. л., доматено пюре - 1 1/2 с. л., домати - 100 гр., червено вино - 50 мл., магданоз - 25 гр., черен пипер, чубрица - 1 с. л.

Месото от бут - шол, ябълка или от плешка се нарязва на парченца по 25 - 30 гр. и се запържва в част от олиото.

В същата мазнина след изваждането на месото се задушава до омекване нарязаният на дребно лук. Прибавя се разреденото доматено пюре. Сместа се разбърква и се задушава, докато остане почти на мазнина. Слага се червеният пипер.

Връща се запърженото месо и се залива с вода.

Кубчето бульон се натрошава в ястието и се прибавя половината от виното. Похлупва се плътно с капак и се задушава на умерен огън до полуомекване. Прибавя се арпаджикът, който предварително е задушен в останалата мазнина до полуомекване, обелените и нарязани на дребно червени домати, чубрицата и останалото вино.

Няколко минути преди да се отстрани от печката, ястието се поръсва със запеченото брашно и запърженото прясно масло.

Съдът се разклаща и се оставя да къкри, докато мазнината излезе на повърхността.

Готовото ястие по желание се поръсва с дребно нарязан магданоз. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft