19 Септември 2021
31987
Сочно, нежно, с тънка хрупкава коричка. По отношение на вкуса тук преобладават картофите, така че такива кюфтета се ядат с удоволствие дори от тези, които не обичат тиквички.
Съставки:
- Картофи, сварени в униформа - 650 г
- Тиквички - 350 г
- Сол -на вкус
- Смлян пипер - на вкус
- Чесън на прах - на вкус
- Индийско орехче - на вкус
- Олио за пържене - 1,5 - 2 супени лъжици
Процес на готвене:
- Настържете тиквичките на ренде с големи дупки. Напълнете тиквичките с вода, така че да ги покрие напълно. Оставете да заври. Разбъркайте няколко пъти. Щом водата заври, махнете тигана от котлона и изхвърлете върху сито. Оставете да изстине.
- Междувременно обелете картофите. Пюрирайте.
- Изстискайте добре охладените тиквички. Изпратете ги в купа с картофи. Добавете сол, черен пипер, чесън на прах и индийско орехче. Разбъркайте старателно.
- Сервирате кюфтета. със заквасена сметана и сос от копър . Ако не планирате такъв сос, зелените подправики могат да се добавят към общата маса.
- Оформете кюфтета. Запържете от двете страни до зачервяване на коричката.
Добър апетит!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари