Идеи за бързи рецепти за вечеря на тиган, или фурна

вход през zajenata.bg
390699

Бърза и лесна мусака

5-6 едри картофи
250-300 гр кайма по желание
1-2 глави лук
1-2 зелени чушки
1-2 червени чушки
2-3 моркова
200-300 мл доматен сок
червен пипер
ронена чубрица
сол
риган
черен пипер
малко канела
пилешки бульон

за заливката:
1-2 яйца
2-3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
малко вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготовлението на продуктите става едновременно. В тенджерка се слагат да се варят картофите, а в отделен съд се задушава каймата. Към нея като се задуши се прибавят лукът, чушките, морковите и като поомекнат се прибавя пилешки бульон, след това подправките. Когато е почти сготвена сместа се добавя доматения сок и се оставя да се посгъсти. През това време картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Нарязаните картофи се прибавят към каймата и другите вече сготвени продукти, омесват се добре и се слагат в тава. Ако при смесването течноста не се е поела от картофите трябва да се остави малко на котлона докато изври. След това се изсипва заливката и се пече само отгоре, докато тя порозовее. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft