Бърза торта с натрошени вафли: Богата на вкус, икономична и без печене - буквално за стотинки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърза торта с натрошени вафли: Богата на вкус, икономична и без печене - буквално за стотинки!
Бърза торта с натрошени вафли: Богата на вкус, икономична и без печене - буквално за стотинки!
30448
Бърза торта с натрошени вафли: Богата на вкус, икономична и без печене - буквално за стотинки!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако някога ви свършат идеи за рецепта, запишете тази. Тази торта с натрошени вафли , ванилия и мандарини е истинско есенно лакомство, което няма да ви отнеме повече от 20 минути в кухнята.

Тортата е идеална за всякакви тържества, като рождени дни, купони, семейни празници. Винаги получава много хвалби и всеки иска рецепта, затова решихме да ви я представим, за да можете и вие да я опитате. Ако някога се колебаете каква торта да направите за предстоящите празници, не пропускайте тази рецепта, защото е наистина вкусна. Ето какво ви трябва:

Бърза торта с натрошени вафли

Продукти за крема: 

2 яйца

100 г захар

10 г ванилова захар

40 г брашно

500 мл прясно мляко

20 г инстантен желатин

За основата:

80 г вафли

40 г масло

3 с. л.

заквасена сметана

150 г шоколад

4-5 мандарини според големината

Приготвяне: 

Първо пригответе съставките за основата. В по-дълбока купа натрошете вафлите на ситно, така че да заприличат на люспи, или ги смелете директно в блендер с няколко "пулса". Разтопете 150 г млечен или черен шоколад (по желание), добавете го към нарязаните вафли и разбъркайте внимателно с шпатула.

натрошени вафли

черен шоколад

Разтопете маслото по същия начин, директно в тиган на котлона или на водна баня. Ако го топите директно в тиган, внимавайте да не загори. Добавете маслото към останалите съставки и разбъркайте. Добавете 3 супени лъжици сметана и оформете меко тесто като основа за чийзкейк.

разтопено масло

вафлена основа

Вземете дълбока купа/форма за хляб, която не трябва да е много голяма, и я покрийте с найлоново фолио. Разстелете вафлената смес върху фолиото и с пръсти или чаша я заравнете по дъното на формата, като повдигате кората отстрани догоре, така че да покрие и стените (според формата на формата).

вафлено тесто

След това пристъпете към приготвянето на крема. Сложете трите яйца в тенджера и добавете захарта. Разбъркайте с бъркалка, докато сместа се хомогенизира, след което добавете ваниловата захар. След това добавете брашното и разбъркайте добре, за да няма бучки.

яйчена смес

Накрая започнете постепенно да добавяте млякото, малко по малко, като непрекъснато разбърквате, за да разредите сместа. Сложете тенджерата на котлона на умерена температура и след като заври варете още 2-3 минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като пудинг.

ванилов пудинг

Махнете тенджерата от котлона и добавете желатина към горещия крем и разбъркайте, за да се поеме. Оставете крема да се охлади малко, след което изсипете 2/3 върху основата във формата и заравнете добре, а останалата 1/3 запазете за по-късно. Обелете мандарините.

торта вафлена основа

Ще са ви нужни приблизително 4-5 мандарини в зависимост от големината им и големината на формата. Подредете мандарините странично, в средата на формата, притиснете ги добре към основата, след което изсипете отгоре останалия крем, така че да се покрият напълно.

торта с мандарини

Покрийте тортата отгоре с фолио и я приберете в хладилника да стегне за няколко часа или най-добре за една нощ. След това я извадете от хладилника, обърнете я върху плоска чиния, махнете фолиото и сервирайте като я нарежете на парчета по желание. 

вафлена торта

бърза торта с натрошени вафли

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft