Какво да сготвя набързо за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бързи пилешки сърца на тиган
2760150

Бързи пилешки сърца на тиган

500 г пилешки сърца
100 мл соев сос
1 ч. л. мед
1 ч. л. балсамов оцет
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. смлян черен пипер

олио
1/2 с. л. червен пипер
сок от 1/2 лимон
Приготвяне:

Пилешките сърца се почистват, измиват и подсушават с кухненско руло.
• В купа се разбъркват соевият сос, балсамовият оцет, медът, риганът и черният пипер.
• Прибавят се пилешките сърца и се мариноват за 2 часа минимум.
• В тиган се сгорещяват 2 с. л. олио.
• Добавят се отцедените пилешки сърца (маринатата се запазва!).
• Запържват се за кратко, след което се сипва маринатата.
• Огънят се намалява, а тиганът се похлупва.
• Пилешките сърца се задушават 25-30 минути.
• След извирането на маринатата и пилешките сърца останат само на мазнината, се поръсват с червен пипер.
• Сърцата се разбъркват и се оставят 1 минута на огъня.
• Тиганът с пилешките сърца се сваля от котлона.
• Прехвърлят се в чиния за сервиране и се поливат с лимоновия сок.
• Поднасят се топли като мезе към вино, бира или като основно ястие с картофено пюре и салата по избор.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft