8 Април 2013
3926
Източник: БГНЕС
Индийски ресторант във Великобритания създаде най-лютото шоколадово великденско яйце в света, което се равнява на 400 бутилки сос Табаско и се продава на цена от 49,95 паунда. Яйцето достига един милион единици по скалата Сковил, която измерва лютивостта на пипера.
Индийският ресторант в Уорлинъм, графство Съри, използвал люти чушки сорт ghost chilli, скоч бонет и абанеро за създаването на лютивото яйце, както и луксозен белгийски шоколад. Върху яйцето е поставено изискване купувачът да е над 18-годишна възраст и да е "със здрав разсъдък и преценка". Яйцето "Не за зайчета" е създадено от ресторанта Индия дайнинг и е толкова люто, че клиентите, които проявят желание да го хапнат, трябва да носят ръкавици. "Това е доста нетрадиционно великденско изкушение, но всъщност яйцата са вкусни. Когато сложите шоколада в уста, първоначално усещате сладък вкус. След това идва вкусът на лютите чушки и става много, много люто, получавате приятно огнено усещане. Леко амбициозно е да го изядете на един път", заяви собственикът на ресторанта Асад Хан.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари