Вече не варя ориза във вода и става идеален! Случайно открих този метод и препоръчвам на всички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Вече не варя ориза във вода и става идеален! Случайно открих този метод и препоръчвам на всички:
4988
Вече не варя ориза във вода и става идеален! Случайно открих този метод и препоръчвам на всички:

Това е най-добрият метод за приготвяне на перфектен варен ориз , който се получава мек и вкусен, а не лепкав. Така приготвеният ориз е не само перфектен на вкус, но и по-лесен за приготвяне...

След като веднъж опитах този метод, забравих за класическото варене във вода...

Но освен това научих и други полезни неща - ето как се прави:

Почистете ориза от камъчета и други нечистотии, след което го изплакнете под течаща вода в 2-3 води. Но тази вода не трябва да се изхвърля, защото е много полезна.

Някои микроелементи, като фосфор, калций и др. остават в оризовата вода. Използването на тази вода за поливане на вашите цветя може да бъде безценно.

оризова вода

Дългосрочната употреба може да коригира pH на почвата. Оризовата вода може да се използва и за измиване на зеленчуци и плодове.

Може да се използва и за почистване на закупено месо или морски дарове, които имат силна миризма на риба. Просто добавете малко сол към водата, за да премахнете миризмата на риба и да направите храната по-вкусна. Може да премахва ръжда, да избелва дрехи и т.н.

РЕЦЕПТА ЗА ВАРЕН ОРИЗ – НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 30 г масло/маргарин
  • 2 г черен пипер
  • 1 чаша ориз
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок или оризов оцет
  • 8 г сол
  • 3 чаши пилешки или зеленчуков бульон (супа)

ПРОЦЕДУРА:

1. Измийте ориза в две, максимум три води (не повече) и го оставете да се отцеди малко.

2. Загрейте маслото в тенджера, добавете ориза и бъркайте, докато забележите, че оризът е започнал да се запържва. Изчакайте, докато водата, останала от изплакването, се изпари.

3. Добавете малко лимонов сок по желание, разбъркайте, след това налейте бульона и подправете със сол и черен пипер или на вкус със зеленчукова смес (вегета).

ориз в бульон

4. Варете ориза 18-20 минути на тих огън, покрит.

Водата трябва да се абсорбира напълно. Всичко зависи от вида на ориза, но средно към една чаша ориз се добавят три чаши вода.

Така че, в зависимост от вида на ориза, може да имате нужда от повече или по-малко течност. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft