Взех два картофа, два моркова, малко кайма и стана царско ястие. А като топнеш в сосчето и хляба не стига

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Взех два картофа, два моркова, малко кайма и стана царско ястие. А като топнеш в сосчето и хляба не стига
18563
Взех два картофа, два моркова, малко кайма и стана царско ястие. А като топнеш в сосчето и хляба не стига

Едно просто ястие от наличните продукти. Много вкусно, сочно, ароматно. Ще се радвам, ако рецептата ви хареса

Съставки:

мляно месо-400 гр

2 картофа

моркови - 2 бр.,

лук-1 бр.,

доматено пюре-1,5 с.л. л.,

вода-200-250 мл

заквасена сметана-3-4 с.л. л (майонезна консерва)

сол, черен пипер, пресни подправки - на вкус,

олио

Метод на готвене:

Настържете морковите.

Настържете картофите на едро ренде.

Прехвърлете настърганите зеленчуци в гевгир и изцедете добре течността.

Размесете каймата, солта, черния пипер, сушения копър, чесъна и зеленчуците.

Омесете добре каймата.

С мокри ръце оформяме доста големи котлети.

Пържете на среден огън до златисто кафяво. Около 3-4 минути от всяка страна. Поставете пържените кюфтенца в чиния и пристъпете към приготвянето на соса.

Нарежете и запържете лука.

Във водата 200 мл сипете доматеното пюре, зелените подправки (имам нарязан копър), разбъркайте.

Изсипете ги в тигана към пържения лук, затоплете, добавете заквасена сметана, сол, черен пипер. Сложете котлетите в соса, покрийте, оставете да къкри до омекване.

Поръсете готовите котлети преди сервиране със подправки и кашкавал.

Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft