Повечето ябълкови сладкиши включват ябълките директно в тестото или ни инструктират да ги подредим ВЪРХУ него, след което да продължим с печенето. Този сладкиш обаче се приготвя по точно обратния начин - първо се прави слой задушени ябълки в тавата, след което върху него се изсипва предварително приготвеното тесто.
Ябълково руло наобратно
Продукти:
Тесто:
- 3 яйца
- 120 г захар
- 120 г брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
Пълнеж:
- 4 ябълки
- канела или ванилова захар на вкус
Приготвяне:
Настържете ябълките, смесете ги с канела и ванилова захар на вкус, след което ги задушете в тиган, докато придобият приятен карамелен цвят.
.jpg)
Снимка: YouTube
.jpg)
Снимка: YouTube
Изсипете сместа и разпределете върху тава за печене, покрита с хартия за печене.
.jpg)
Снимка: YouTube
Разбийте яйцата със захарта, докато се образува пяна. Добавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера, и бавно разбъркайте с миксер (или тел), докато сместа стане гладка.
.jpg)
Снимка: YouTube
Залейте ябълките и заравнете хубаво тестото.
.jpg)
Снимка: YouTube
.jpg)
Снимка: YouTube
Печете 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
.jpg)
Снимка: YouTube
След като изстине, отстранете хартията и навийте на руло.
.jpg)
Снимка: YouTube
.jpg)
Снимка: YouTube
Оставете да стегне, за предпочитане в хладилник за няколко часа, след което поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.
.jpg)
Снимка: YouTube
.jpg)
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!

Снимка: YouTube














