Вие слагате ябълките в тестото, а аз първо ги стържа и след това заливам с тестото - много по-вкусно става!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вие слагате ябълките в тестото, а аз първо ги стържа и след това заливам с тестото - много по-вкусно става!
Вие слагате ябълките в тестото, а аз първо ги стържа и след това заливам с тестото - много...
800
Източник: За Жената
Вие слагате ябълките в тестото, а аз първо ги стържа и след това заливам с тестото - много по-вкусно става!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Повечето ябълкови сладкиши включват ябълките директно в тестото или ни инструктират да ги подредим ВЪРХУ него, след което да продължим с печенето. Този сладкиш обаче се приготвя по точно обратния начин - първо се прави слой задушени ябълки в тавата, след което върху него се изсипва предварително приготвеното тесто.

Получава се изключително деликатно на вкус и много нежно Ябълково руло наобратно , което на практика се пече заедно с плънката. Лесно, бързо и идеално за неканени гости или пък за моментите, когато ви се прииска нещо сладичко и леко. Ето рецептата:

Ябълково руло наобратно

Продукти:

Тесто:

  • 3 яйца
  • 120 г захар
  • 120 г брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

Пълнеж:

  • 4 ябълки
  • канела или ванилова захар на вкус

Приготвяне:

Настържете ябълките, смесете ги с канела и ванилова захар на вкус, след което ги задушете в тиган, докато придобият приятен карамелен цвят.

ябълки със захар

Снимка: YouTube

ябълкова плънка

Снимка: YouTube

Изсипете сместа и разпределете върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

ябълков слой

Снимка: YouTube

Разбийте яйцата със захарта, докато се образува пяна. Добавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера, и бавно разбъркайте с миксер (или тел), докато сместа стане гладка.

тесто за сладкиш

Снимка: YouTube

Залейте ябълките и заравнете хубаво тестото. 

тесто върху ябълките

Снимка: YouTube

кексово тесто в тава

Снимка: YouTube

Печете 20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

изпечен пандишпан

Снимка: YouTube

След като изстине, отстранете хартията и навийте на руло.

тесто на руло

Снимка: YouTube

ябълково руло

Снимка: YouTube

Оставете да стегне, за предпочитане в хладилник за няколко часа, след което поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.

готово ябълково руло

Снимка: YouTube

ябълково руло парчета

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

парчета ябълково руло

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft