Вижте кои са най- ефективните билки за борба с рака

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Вижте кои са най- ефективните билки за борба с рака
12404
Вижте кои са най- ефективните билки за борба с рака

 

Най-разпространените и широко използвани в научната и народната медицина лечебни растения са близо 160. Съгласно специалистите някои от тях могат да окажат особено хубаво въздействие върху човешкия организъм даже при лечение на рак и туморни образувания.

Вижте кои са най-ефикасни растения в борбата срещу рака според учените.

 

Джинджифил

В народната медицина джинджифилът от дълго време се използва за лекуване на всичко - от простуди до запек.

Би могъл да се консумира пресен и под формата на подправка. Джинджифилът убива раковите клетки по два начина - кара ги да се самоунищожават и да се "самоизяждат". Той помага в борбата с раковите клетки, които са изградили здравина срещу химиотерапия и повтарящо се лечение, без да вреди на здравите.

Приемът на джинджифил бихте могли изцяло да замести и лекарствата против гадене и повръщане, уверяват специалисти и го поставят на първо място в класацията на растенията, подпомагащи борбата с рака.

 

Розмарин

Изключително богат е на антиоксиданти и противовъзпалителни вещества, които го превръщат в едно от най-мощните оръжия срещу рака. Използва се и за запазване от болести на черния дроб, сърдечно-съдови болести, помага при лошо храносмилане, метеоризъм, загуба на апетит и други храносмилателни проблеми.

 

Зелен чай

Зеленият чай помага за предотвратяването на близко всички видове рак, в това число на гърдата, белите дробове, кожата, черния дроб, стомаха и на дебелото черво. Антиканцерогенните си свойства дължи на високото съдържание на антиоксиданти .

 

Невен

Невенът е едно от най-мощните лечебни средства при ракови болести . Действа антивъзпалително и антибактериално. Съдържа значителни количества етерично масло, сапонини, каротеноиди, флавоноиди, слузни вещества, органични киселини, горчиви вещества, фитостероли, магнезий, манган и витамин С. Прясно изцеденият сок от невен може да се прилага дори при рак на кожата.

 

Куркума

Основната активна съставка на куркумата е куркуминът. Съществува доказателства, че точно тази съставка потиска растежа на доста видове рак: на дебелото черво, простатата, белите дробове, черния дроб, стомаха, гърдата, яйчниците, както и левкемията. Въздейства и над ангиогенезата и принуждава раковите клетки да умират.

 

Люти чушки

Лютите чушки съдържат капсаицин - съединение, което би могло да облекчи болката. След като капсаицинът се прилага локално върху кожата, той причинява освобождаването на химикал, наречен субстанция Р. При продължителна употреба количеството на субстанция Р, произвеждана в тази област, в крайна сметка понижава, редуцирайки и болката.

 

Но това не значи, че е необходимо да триете люти чушки там, където ви боли. С тях трябва да се борави много внимателно, тъй като могат да причинят изгаряния, ако влязат в контакт с кожата. Поради това, ако изпитвате болка и искате да използват силата на лютите чушки, попитайте вашия онколог или лекар за предписване на крем с капсаицин. Той показва доста добри резултати в лечението на невропатична болка (остра, шокираща болка, следваща пътя на нерва) след операция от рак. Друга полза от чушките е, че те могат да помогнат при нарушено храносмилане.

 

Чесън

Чесънът принадлежи към семейство Лукови, в което влизат още лук, див лук, праз, шалот и други. Чесънът има много съдържание на сяра и също е добър източник на аргинин, олигозахариди, флавоноиди и селен. Активно съединение в чесъна, наречено алицин, дава своя характерен мирис и се активира, когато скилидките са нарязани, натрошени или повредени по друг начин. Няколко изследвания показват, че повишеният прием на чесън намалява риска от рак на стомаха, дебелото черво, хранопровода, панкреаса и гърдата. Изглежда, че чесънът би могъл да предпази от рак чрез множество механизми, включително чрез спомагане възстановяването на ДНК и спирайки бактериални инфекции и образуването на канцерогенни вещества. Чесънът подпомага детоксикацията и би могъл също така да подсили имунната система и да спомогне за намаляване на кръвното налягане.

 

Мента

Ментата е използвана в продължение на хиляди години при проблеми с храносмилането, за облекчение на газове, спазми и диария. Тя би могла също да помогне при симптоми като синдрома на дразнимото черво и хранително отравяне. Ментата успокоява мускулите на стомаха и подобрява потока на жлъчката, което дава възможност на храните да преминат през стомаха по-бързо.

Ако ракът или лечението му ви създават стомашно разстройство, пийте чаша ментов чай. На пазара има богат избор от сортове, а можете да направите и домашен чрез варене на изсушени ментови листа във вода или добавяне на пресни в топла вода, накиснати за няколко минути, докато чаят достигне желаното съдържание.

Ментата също може да успокои болките в гърлото. По тази причина може да се използва за успокояване на болезнени рани в устата, които могат да възникнат от химиотерапия и облъчване.

 

Лайка

Лайката е използвана от векове заради лечебните си ползи при различни състояния.

Тя би могла да помогне при проблеми със съня, така че ако не можете да заспите, пробвайте да пиете силен чай от лайка малко преди лягане. Жабуренето с лайка също е проучвано като превенция и лечение на рани в устата от химиотерапия и лъчетерапия. Чаят от лайка може да е друг начин за справяне с храносмилателни затруднения, в това число стомашни спазми. Лайката действа добре и при мускулни контракции, особено на гладката мускулатура на червата.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft