Гъбите почистете и нарежете на парченца. Лука също нарежете на дребно, а кашкавала настържете.

В тиган загрейте олиото и запържете нарязания лук. Посолете и пържете, докато се карамелизира.

Добавете нарязаните гъби и задушавайте около 8 минути. Добавете чаена лъжичка черен пипер и свалете тигана от огъня.

В друг съд на котлона сложете лъжица брашно и го запечете до порозовяване. Добавете маслото при постоянно разбъркване. Добавете и сметаната и бъркайте, докато сместа се посгъсти.

Гъбите прехвърлете в огнеупорен съд за готвене. Отгоре прибавете сметановия сос и наръсете с настърган кашкавал.

Печете на 200 градуса, докато повърхността на запеканката стане приятно златисто-кафява. Поднесете ястието топло в комбинация със зеленчуци, хляб или месо.












