Великденски рецепти за козунаци

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Вкусни ароматни козунаци на конци
169171

Вкусни ароматни козунаци на конци

Продукти:
5 кг брашно
2 бурканчета от едновремешното кисело мляко МАС (мярката е бурканчето,, продуктът е МАС)
3 бурканчета от едновремешното кисело мляко – ЗАХАР
35 броя яйца
2 бурканчета от едновремешното кисело мляко до гърлото – ПРЯСНО МЛЯКО (продуктът е прясното мляко, моля, не бъркайте с мярката)
В млякото се разбива маята и малко от яйцата, захарта и брашното
2 лимона – кората им се настъргва за аромат
половин калъп мая

Приготвяне:
В по-дълбок съд се слага маята. Към нея се прибавя 1 л захар, 1 л сол, малко прясно мляко и малко брашно, докато стане на каша. Като втаса се изсипва в по-голям съд, където се поставят всички продукти и се прави тестото... В него се сипва по малко от мазнината, докато тестото я поеме цялата.
Голяма тайна на бухването на козунаците е в мятането им 100 пъти – удрят се в съда, в който са замесени... и стават пухкави и дъхави... Вътре ние обичаме да слагаме локум или стафиди, което ги прави още по-вкусни!
Хвърлянето сто пъти в съда прави козунаците на “КОНЦИ”
Децата  чакат всяка година с нетърпение Великден! И се редуват на хвърлянето на козунаците, което ги прави неотменими помощници! 
Бъдете здрави! 

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft