9 Април 2012
169251
Как да приготвим вкусен козунак
Как се прави козунак плетеница
Рецепта за Великденски козунаци
Как да си направим пухкав козунак
Великденски козунак
Как да направим вкусен козунак със сметана
Домашен козунак
Вкусни ароматни козунаци на конци
Как да си направим пухкав козунак
Продукти:
1 кг брашно
8 яйца
около 300 г захар
250 мл прясно мляко
200 г олио или мас
щипка сол
10 г мая
1 ч. чаша стафиди
кората на един лимон
2 ванилии
Приготвяне:
Маята се забърква с 1 лъжица захар, 1 лъж. брашно, 2 лъж. мляко и се оставя да втаса. Жълтъците и белтъците се разбиват поотделно. В голяма купа се слага брашното, след това олиото, солта, жълтъците, млякото, ванилиите, стафидите и накрая белтъците. Бърка се бавно с дървена лъжица, след което се сипва и втасалата мая и се замесва меко тесто. Оставя се около 1 час да втасва. След това се правят 3 рула, които на свой ред се сплитат, намазват се с жълтък и се поръсват със захар, оставят се да втасат и се пекат на 200 градуса около 35 минути.
И както се казва: ДА ВИ Е СЛАДКО!
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари